• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo počeo pregovore sa Feliksom Magatom

Zagrebački klub želi da angažuje njemačkog trenera i već je napravio prve korake u tom smjeru, potvrdio je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

 Dinamo počeo pregovore sa Feliksom Magatom Izvor: MONDO

Dinamo je prve razgovore sa Feliksom Magatom obavio u četvrtak u Ajndhovenu, ali kako ističe prvi čovjek zagrebačkog kluba Mirko Barišić u pitanju su samo početni koraci.

"Priča je ozbiljna, ali je to sve samo preliminarno. Ništa još nije dogovoreno i sve je u fazi međusobnih propitivanja. Nije to još ništa riješeno", preneo je index.hr riječi Barišića.

Legendarni njemački trener poznat je kao stručnjak koji stvara timove, odgovoran je za iste, ali isto tako postavlja i uslove. Magat je znan i po tome da se pita o svemu u ekipi, strogo vodi do discipline i hijerarhije, i određuje koji su mu igrači potrebni, a koji ne.

"U tome i jeste problem. On je prije svega skup trener, a mi ne možemo ispuniti njegove uslove, koji mogu biti normalni. Teoretski on može da kaže da mu je potrebno sedam igrača, a mi nemamo drugih, samo ove koji su trenutno u klubu i nismo finansijski jaki kao Volfsburg, Bajern ili Šalke koji mogu da kažu jedan dolazi, drugi izlazi. To su za nas daleke distance", pojasnio je Barišić.

On je dodao da Magat baš nije bio oduševljen Dinamom na meču protiv ekipe PSV u Holandiji, koji su zajedno pratili.

"On je kao i svi pristojni ljudi rekao da Dinamo ima dobrih igrača, ali da nije ekipa, nije tim. On ima interesa ali se još nije izjasnio. Sad snima i ako dođe do drugog kontakta, onda ćemo znati nešto više", dodao je Barišić.

Feliks Magat u karijeri je predvodio samo njemačke klubove - Hamburg, Nirnberg, Verder, Ajntraht, Štutgart, Bajern Minhen, Volfsburg i Šalke. Sa Bajernom je osvojio dvije titule Bundeslige u nizu, dok je isto učinio i sa Volfsburgom u sezoni 2008/2009. Sa ekipom Štutgarta 2002. trijumfovao je u Intertoto kupu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Joern Pollex)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC