• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Oduzimanje bodova lijek za nasilje"

"Nema smisla kažnjavati klubove da igraju bez navijača", kaže Dragoljub Lekić. Predlaže bodovne sankcije klubovima i zabranu prodaje pirotehnike.

 "Oduzimanje bodova lijek za nasilje" Izvor: MONDO

Na tročasovnoj, vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice klubova Jelen Superlige Srbije, razgovarano je samo o jednoj tački dnevnog reda: aktuelnim događanjima u takmičenju.

"Održana je konstruktivna rasprava i složili smo se da podržavamo napore državnih organa u borbi za uvođenje reda na stadionima. Takođe, nastavićemo da postupamo u skladu sa mjerama iz naše nadležnosti", rekao je MONDU generalni sekretar Zajednice, Branislav Delić.

Iako u razgovoru za naš portal nije htio da otkrije koje su to konkretne mjere (suspenzija stadiona je odluka Disciplinske komisije FSS), Dragoljub Lekić, prvi čovjek tog tijela, pristao je da pojasni o čemu je bilo riječi.

"Ne znamo više ni koliko smisla imaju kazne koje se izriču klubovima, odnosno koliko one imaju efekat. Zbog toga, razmišljamo da iniciramo oduzimanje bodova, jer onda bi svi morali da se zamisle nad svojim postupcima", rekao je Lekić, a prenio "Sport".

Koliko je moguće sprovesti takvu ideju?

"Tražićemo od Fudbalskog saveza Srbije da barem u prvom stepenu Zajednicu ima ovlašćenja za disciplinske mjere, a sa državom ćemo sarađivati kako bi stali na put ludilu", objasnio je on.

I prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak oštru borbu protiv kriminala. Pa i na stadionima.

"Borba će biti nemilosrdna, usmjerena protiv kriminalaca i biće jedna od najobimnijih u istoriji Srbije. Neće biti lova na vještice, neće biti progonjeni navijači, već kriminalci i oni koji diluju drogu. Građani će biti zadovoljni rezultatima. Svima koji misle da je moguće igrati se sa državom biće jasno da nisu u pravu",
rekao je Vučić i najavio novu sjednicu Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, za sljedeći utorak.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC