• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko poručio Pelegriniju: Hoću da igram!

Napadač Mančester sitija Edin Džeko zatražio je od menadžera Manuela Pelegrinija da mu pruži više šanse kako bi se dokazao na terenu.

 Džeko poručio Pelegriniju: Hoću da igram! Izvor: MONDO

"Da igram više bilo bi bolje i za mene i za klub. Znam da ima mnogo igrača i da svi oni trebaju dobiti šansu, ali ja moram igrati više. U Premijer ligi ove sezone sam samo četiri utakmice igrao od početka. Prvu utakmicu u sezoni sam dobro igrao, ali nisam postigao pogodak. U drugoj utakmici sam dao gol, ali me menadžer zamijenio, ne znam ni sam zbog čega. Takođe, u trećoj utakmici me poslao na klupu na poluvremenu, iako ne znam razlog. Priznajem, igrali smo loše u prvom poluvremenu i onda, je naravno, sva odgovornost na napadaču", izjavio je Džeko u razgovoru za "Dejli Miror".

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je dodao da bi uistinu želio da igra mnogo više nego sada i da vjeruje da bi dobivši veću minutažu mogao pokazati i sve svoje napadačke vještine.

"Čak tri utakmice u Premijer ligi nisam igrao ni minuta. To se nikada nije dogodilo prošle sezone. Naravno imamo i Ligu šampiona i Liga kup, ali to nije dovoljno za mene".


Džeko je naglasio da je bitno i to da menadžer nekom igraču otvoreno kaže zbog čega ne igra i šta je to što igrač treba popraviti.

"Svakom napadaču je bitno da igra 90 minuta, a ne 45, 50, ili čak 15. Ali, ja sam i dalje tu u Sitiju i ostalo mi je, prema ugovoru, još 18 mjeseci. Šta će se u budućnosti desiti to niko ne zna",
prenio je "Dnevni avaz".

Džeko je očito jako nezadovoljan svojim trenutnim statusom u klubu, ali uprkos tome tvrdi da ne postoji netrpeljivost između njega i ostalih napadača.

"Naravno da smo jedni drugima konkurencija, ali kada Alvaro Negredo ili Serhio Aguero igraju umjesto mene, ja im želim svu sreću svijeta",
zaključio je on.

(MONDO, foto: Google arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC