• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Remzi i Ozil su mogli da igraju za mene"

Trener Mančester junajteda uoči nedjeljnog meča sa Arsenalom otkrio da je malo nedostajalo da zvijezde "tobdžija" zaigraju u njegovim timovima.

 "Remzi i Ozil su mogli da igraju za mene" Izvor: MONDO

Približava se premijerligaški derbi "đavola" i "tobdžija", značajan iz nekoliko razloga.

Arsenal je prvi uoči 11. kola, sa 25 osvojenih bodova, pet više od Čelsija, Liverpula i Totenhema. Mančester junajted je osmi, sa 17 poena.

Jasno je da bi pobjeda u tom meču donela i jednima i drugima mnogo više od tri boda.

Tim iz Londona bi trijumfom potvrdio svoju odlučnost da se konačno umiješa u borbu za titulu. Tim iz Mančestera bi stavio do znanja navijačima da je počeo da se navikava na Dejvida Mojesa i da je prevazišao loša forma na početku sezone.

Trener šampiona Engleske imaće dodatni motiv zato što na mjestu Aleksa Fergusona nije uspio da pobijedi ni Liverpul, ni Mančester siti (porazi), a ni Čelsi.

"Želimo da igramo sve bolje i da pobjeđujemo. Tek je početak sezone i ima još mnogo fudbala da se igra...", rekao je Mojes.

Junajted i Arsenal odigrali su 216 međusobnih utakmica. "Đavoli" su pobijedili 91, "tobdžije" 78.

Posljednji put su se sastali na Emiratima, u aprilu, i odigrali neriješeno (1:1).

Arsenal je nazvao "stabilnom ekipom".

"Stabilan su i klub i tim. Mnogi menjaju trenere, a Arsenal koristi to što ima kontinuitet, kao što je i Mančester junajted imao 27 godina (pod Aleksom Fergusonom), kao što je i Everton imao".

"Na vrhu su tabele i igraju dobro, to je činjenica. Zaslužili su to. Ipak, do kraja sezone sa svakom ekipom igrate dva puta, tada se odlučuje i gleda ko je najbolji tim", podsetio je Mojes.

Na konferenciji za novinare je otkrio i malo poznat detalj u vezi sa transferima Arona Ramzija i Mesuta Ozila u Arsenal.

"Što se tiče Ozila, ne mogu da kažem da smo bili blizu njegove kupovine, ali to je nešto o čemu je bilo raspravljano... U tom trenutku nam nije bio potreban niko na toj poziciji. Bilo nam je ponuđeno (da dođe), ali nam u tom trenutku nije bio potreban. Imali smo Šinđija Kagavu i Vejna Runija, koji su slični igrači...".

Zanimljiv je podatak da je Mojes umalo nagovorio Ramzija da iz Kardifa 2008. pređe u Everton, ne u Arsenal.

"Da, bio sam veoma blizu njegovog dovođenja u Everton. Razgovarali smo u mojoj kući, ali me je Arsenal pobijedio...", priznao je trener Mančester junajteda.

Arsen Venger, Mojesov kolega i sutrašnji suparnik, našalio se prije utakmice i rekao da će, u odsustvu Aleksa Fergusona, arbitri lakše donositi odluke i u korist gostiju na Old Trafordu.

Iako nijednom riječju nije pomenuo Majkla Olivera, sudiju nedjeljnog meča, jasno je da će Francuz posebnu pažnju na terenu obratiti na čovjeka sa pištaljkom.

"Na tom stadionu pritisak stiže i iz publike. Reaguju na svaku loptu i tako 'pritiskaju' sudiju. Na njemu je da donosi prave odluke, da zaštiti igrače i da dosuđuje slobodne udarce koji to i jesu", konstatovao je Venger.

Duel Junajteda i Arsenala zakazan je za nedjelju u 17.10 časova.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC