• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Čelik odolio Borcu, Leotaru nema spasa

Borac i Čelik remizirali su 0:0 u derbiju 16. kola odigranom na Gradskom stadionu u Banjaluci, Leotar "tone" u Prvu ligu RS.

 PLBiH: Čelik odolio Borcu, Leotaru nema spasa Izvor: MONDO

Derbi 16 .kola igrao se u Banjaluci gdje je lider na tabeli, banjalučki Borac, dočekao Čelik, koji nije pobijedio na Gradskom stadionu još od 2006. godine.

Nisu Zeničani ni ove subote odnijeli tri boda, ali jesu jedan, odigravši 0:0 sa Borcem koji je imao više priliku ali nije uspio da slomi otpor protivnika uprkos činjenici da je čitavo drugo poluvrijeme igrao sa igračem više.

Čelik je ostao bez igrača bukvalno u tunelu Gradskog stadiona poslije vrlo bizarne situacije. Na povratku iz svlačionica pred početak drugog poluvremena Adi Adilović se prema još nepotvrđenim informacijama sukobio u tunelu sa jednim svojim saigračem, a sve je to vidio glavni arbitar i odmah po izlasku na teren pokazao mu je crveni karton.

Uprkos brojčanoj nadmoći Borac nije uspio da realizuje neku od brojnih prilika, Stokić i Đelmić prema očekivanjima, najčešće su bili u prilici, ali njihovi pokušaji završavali su u rukama golmana ili pored gola.

Borac je u stvari najbolju priliku propustio u prvom poluvremenu, igrao se 18. minut kada je Stokić poslije uvježbane akcije iz kornera tukao sa šest metara, ali je lopta pogodila u prečku i odbila se iznad gola.

Gosti iz Zenice bili su opasni iz kontri, pogotovo u nastavku, ali Mešanovićev šut glavom poslije ubacivanja Kajkuta u 68. minutu nije imao dovoljnu jačinu i završio je u rukama Avdukića.

Kajkut je desetak minuta kasnije poslije još jedne brze kontre uspio da pogodi mrežu, ali samo njen spoljni dio i rezultat je ostao 0:0.

Borac je u finišu pravom ofanzivom pokušao da osvoji sva tri boda, ali je Čelik uspio da odbrani svoj "omiljeni" rezultat kada igraju u gostima . Zeničanima je naime ovo četvrti remi rezultatom 0:0 na gostovanjima u ovoj sezoni.

U popodnevnom meču 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, nije bilo golova u Trebinju u duelu fenjeraša Leotara i u gostima neporaženog Olimpika sve do sudijske nadoknade prvog dijela.

Tada je poslije akcije Veldina Muharemovića mrežu Trebinjaca pogodio Elvis Bibić, da bi u nastavku Semir Kapić u 83. minutu dodatno zakucao Leotar na dno i uputio ga ka nižem rangu takmičenja odnosno Prvoj ligi Republike Srpske.

Sigurnu pobjedu je u subotu popodne zabilježio Radnik u Bijeljini protiv prijedorskog Rudara (2:0) pogocima Marka Obradovića u četvrtom i Dragana Ristića u 42. minutu, a još ubjedljivije je slavio Vitez na prvenstvenom debiju novog trenera Ante Miše protiv Travnika (3:0).

Golove za uslovno rečeno domaćina, koji svoje mečeve igra na ''Kamberovića polju'' u Zenici, postigao je Vidović!

Najprije je u 15. minutu uhvatio volej, samo tri minuta kasnije se najbolje snašao u gužvi ispred gola ''vezira'', da bi kompletirao het-trik u 30. minutu, kada je istrčao kontranapad, zaobišao golmana Semira Bukvića i hladnokrvno poslao loptu u mrežu.



PAROVI 16. KOLA

Leotar - Olimpik 0:2 (0:1)
/Bibić 45, Kapić 83/

Radnik - Rudar Prijedor 2:0 (2:0)
/Obradović 4, Ristić 42/

Vitez - Travnik 3:0 (3:0)
/Vidović 15, 18, 30/

Borac - Čelik 0:0

u nedjelju:
Slavija - Velež (13.30)
Željezničar - Zvijezda Gradačac (13.30)
Široki Brijeg - Mladost (13.30)
Zrinjski - Sarajevo (15.00)

Tabela: Borac (+1) 34, Sarajevo 29, Olimpik (+1) 28, Zrinjski 26, Željezničar 26, Široki Brijeg 24, Velež 22, Zvijezda Gradačac 20, Radnik (+1) 20, Slavija 19, Čelik (+1) 19, Vitez 16, Rudar Prijedor (+1) 13, Travnik (+1) 13, Mladost 12, Leotar (+1) 9.

(MONDO, foto: sportzdk.ba, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC