• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan bio na dnu, ali isplivao

Pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, Partizan u 12. kolu Superlige jedva, poslije velikog preokreta, pobijedio "fenjeraša" Donji Srem.

 JSL: Partizan bio na dnu, ali isplivao Izvor: MONDO

Ako do sada nisu, u Partizanu poslije Donjeg Srema odgovorni moraju da stave prst na čelo da i da se zapitaju gdje i ko griješi i koliko crno-bijeli sa ovakvim izdanjima mogu još da zadrže prvo mjesto u Superligi.

Sigurno ne još dugo.

U subotu uveče, pred sablasno praznim tribinama stadiona u Humskoj zbog suspenzije, Partizan je osvojio tri boda u bledoj i neubjedljivoj igri protiv posljednjeplasiranog Donjeg Srema 3:2 (0:1).

Poslije dva gola Radeta Krunića (43. i 47. minut), Beko Fofana u 58, Vojislav Stanković u 72. i Miloš Jojić u 82. minutu okrenuli su rezultat u korist domaćina.

Da nije bilo kazne i da su navijači mogli da prisustvuju duelu 12. kola, igrači bi vjerovatno dobili aplauz za uložen trud i veliki preokret u drugom poluvremenu, ali bi svi ostali u Partizanu, od uprave do trenera bili ispraćeni zvižducima, vjerovatno i skandiranjima koja se već neko vrijeme mogu čuti na utakmicama srpskog šampiona - "Uprava napolje" i "Vuče odlazi".

Partizan je kidao i onako posljednjih nedelja dobro istanjene nerve svojih navijača, koji su u 47. minutu, kada je Donji Srem poveo 2:0, već vidjeli još jednu bruku u Humskoj.

Međutim, buđenje iz ranog zimskog sna uslijedilo je u pravom momentu. "Valjak" je počeo da igra, stvara šanse i na kraju je zasluženo stigao do vrlo teške pobjede.

"Teška utakmica, uspjeli smo da preokrenemo rezultat pošto smo gubili 2:0. Čestitam momcima na pobjedi, imali smo dosta šansi, ali ovakvi golovi ne smiju da se primaju", rekao je poslije meča strateg Partizana Vuk Rašović.

I zaista, Donji Srem je do ubjedljive prednosti stigao zahvaljujući poklonima odbrane crno-bijelih. Štoperski tandem Miloš Ostojić i Vojislav Stanković bio je potpuno pogubljen i nespretan u 43. minutu kada je Krunić ni kriv ni dužan prihvatio ispucanu loptu i lagano je smjestio preko Vladimira Stojkovića u mrežu.

Tim Partizana se još nije oporavio od šoka, a već je bio suočen sa novim. Poslije tri minuta igre u nastavku utakmice opet je Krunić matirao Stojkovića.

Foto: MN Press

Od tog momenta domaćin je postao znatno opasniji, jer je sve karte bacio u napad. Promjena da umjesto Predraga Luke na početku drugog dijela uđe Beko Fofana se ispostavila kao prava.

Poslije odlične asistencije Nemanje Kojića u 58. minutu, Fofana je smanjio na 1:2.

Poslije desetak minut rezultat je izjednačen.

Miloš Jojić je centrirao iz slobodnog udarca na "drugu stativu", gdje se poklonio Stanković. Štoper crno-bijelih je pogodio stativu, lopta se odbila do golmana Belića i od njegovih leđa završila u mreži.

I konačno gol za pobjedu Partizana.

U 82. minutu Jojić se na ivici kaznenog prostora dobro snašao poslije smušene reakcije igrača Donjeg Srema i donio prednost Partizanu poslije minusa od dva gola.

Partizan je stigao do željenog rezultata, a Donji Srem, koji je osvojio samo sedam bodova u prethodnih 11 kola, nije imao snage za još jedan udarac šampionu.

PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Volkov, Ostojić, Stanković, Ilić (od 90' N. Petrović), Malbašić (od 52' A. Živković), Jojić, Luka (od 46' Fofana), Kojić.

DONJI SREM: Belić, Lakićević, Aškovski, Vasiljević (od 15' Prljević), Lakić-Pešić, Bukorac, Sinđić, Krunić, Zec, Damjanović, Stojanović (od ‚68' Čordašić).

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC