• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki podnio ostavku u Kajseriju

"Nedeljama ništa ne uspijevamo da uradimo, promjena je neophodna", navodi se izjava Roberta Prosinečkog na Facebook stranici turskog Kajserispora

 Prosinečki podnio ostavku u Kajseriju Izvor: MONDO

Robert Prosinečki ispunio je nedavno dato obećanje, i sebi, i čelnicima Kajserija:

PoslIJe prvog narednog poraza koji je doživIo njegov tim, podnIo je ostavku!

Robijeva avantura u Turskoj, u Kapadokiji, završena je ostavkom, a ne otkazom, što je postala rIJetkost u evropskom fudbalu. Bivši trener Crvene zvezde odlučio je da ne čeka smJenu (i novac) poslIJe poraza od Bešiktaša kod kuće u subotu uveče (0:3), već se pozdravio sa ekipom i navijačima.

"To je najmanje što je od mene moglo da se očekuje. Nedeljama unazad ne dolazimo do rezultata koji se očekuju. PodnIo sam ostavku, promJena je neophodna klubu i ekipi", rekao je Prosinečki, a navedeno na Facebook stranici navijača Kajserispora.

Ovaj klub poslIJe 11 odigranih kola nalazi se na poslJednjem mJestu na tabeli sa skorom 1-3-7 (9:21) i osvojenih šest od 33 moguća boda. Loši rezultati, između ostalog, stigli su poslIJe povreda koje su doživJeli startni defanzivci u timu žuto-crvenih, ali je Prosinečki smatrao da je imao sve uslove za rad i bolji učinak i da ljudima koji su ga doveli u Kajseri duguje više.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Crvene zvezde, preuzeo je Kajserispor prošle sezone u zoni ispadanja, gdJe ga je ovog novembra i ostavio, ali ga je u međuvremenu poveo gotovo do Evrope! Sjajnom serijom rezultata, Prosinečki i Kajseri stigli su na kraju prošle sezone do pete pozicije u jakoj turskoj ligi, a Liga Evrope ostala je nedostižna za tri boda.

Kada se očekivalo da ovaj tim sa mladim trenerom u aktuelnoj sezoni krene istim stilom, dogodilo se suprotno: Kajseri je pobIJedio u prvom kolu, a onda bio bez trijumfa u narednih DESET utakmica, zaključno sa porazom od Bešiktaša ove večeri.

Možda bi učinak hrvatskog stručnjaka bio nešto bolji da je na raspolaganju imao prvog napadača, Boboa, koji se povrIJedio, kao što je slučaj i sa Dijegom Bišesvarom i Enginom Bakdemirom.

Ovako, Prosinečki je slobodan na tržištu, što je posebno važno navijačima Crvene zvezde. Velika većina Zvezdine publike i danas nije prebolJela odlazak "Velikog Žutog" iz kluba, iako tokom njegovih godinu i po dana na "Marakani" rezultati nisu bili drastično bolji od aktuelnih.

Nema sumnje, narednih nedelja pisaće se o Prosinečkom i Zvezdi... Opet.
(MONDO:Foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC