• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš preko zida srušio "građevinare"

U blijedoj partiji dva tima Crvena zvezda savladala Rad 1:0 golom kapitena Nenada Milijaša iz slobodnog udarca u 10. minutu.

  Milijaš preko zida srušio "građevinare" Izvor: MONDO

Posljednja utakmica 12. kola Jelen Superlige riješena je pobjedom Crvene zvezde protiv Rada, kojom su se crveno-bijeli vratili na drugo mjesto tabele sa bodom manje od vodećeg Partizana, a "građevinari" ostali na pretposljednjoj poziciji.

U blijedom izdanju dva tima presudio je slobodan udarac iz 10. minuta, kada je Nenad Milijaš sa oko 18 metara šutirao pored živog zida i pored "ukopanog" Filipa Kljajića.

Mogli su gosti i do ubjedljivije pobjede, ali se Kljajić u 63. minutu iskupio za Milijašev "slobodnjak" i odbranio penal Draganu Mrđi. Po ko zna koji put pokazalo se tada nepisano pravilo da igrač nad kojim je načinjena najstroža kazna ne treba da šutira sa bijele tačke.

Mrđa je, međutim, bio baš uporan i uprkos protestima saigrača bukvalno je oteo loptu Milijašu, što se nije dopalo treneru Slaviši Stojanoviću.

Na njegovu sreću, Zvezda je do kraja utakmice uspjela da sačuva prednost i ispuni cilj, koji je bio da se potvrdi pobjeda iz "vječitog derbija" prošle subote.

Kada se analizira utakmica na stadionu Obilića, crveno-bijeli nisu imali težak zadatak, s obzirom da igrači Rada nisu uspjeli da upute nijedan udarac u okvir Bajkovićevog gola!

Najbolju priliku za "građevinare" imao je Uroš Đurđević kada ga je u 18. minutu dugim dodavanjem pronašao imenjak Vitas, a Arauho mu sporom reakcijom omogućio da šutira sa desetak metara od gola. Mladi napadač je, ipak, učinio to neprecizno, kao i Nemanja Mihajlović u 74. minutu kada mu se iznenada ukazala šansa da izjednači na 1:1.

Bilo je to sve od igrača Rada ove nedjelje...

Ni fudbaleri u crveno-bijelim dresovima nisu pokazali mnogo više, pa je utisak da su Zvezda i Rad odigrali jednu od najlošijih utakmica ove sezone u Superligi.

Čini se da su takvog mišljenja i čelnici crveno-bijelih Zoran Stojadinović i Slaviša Kokeza, koji su ložu napustili dosta prije završetka meča.

Takođe, među igračima dva tima bilo je prisutno dosta tenzije, a posebno nervozan bio je Miloš Ninković, kojem je poslije nedavno razbijene arkade, ovaj put "pukao" nos u duelu sa Milošem Stanojevićem. Iskusni vezista, ipak, ostao je do kraja na terenu.

Zvezda je ovaj meč igrala bez povrijeđenog Filipa Kasalice i suspendovanih Darka Lazića (crveni karton u derbiju) i Nejca Pečnika (žuti kartoni), kojeg je u timu zamijenio Marko Mirić, iako se očekivalo da to budu Luka Milunović ili Vukan Savićević.

RAD: Kljajić, Vitas, Antić, Ćirković, Stanojević (90. Maraš), Adamović (46. Pršo), Đurđević, Luković, Pavlović (68. Mihajlović), Raspopović, Milošević.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović (83. Milunović), Krneta, Arauho, Mijailović, Gogić, Milijaš, Mirić (81. Petković), Ninković, Dauda, Mrđa (75. Savićević).

U narednom kolu crveno-bijeli igraju na "Marakani" protiv Slobode Point, dok će Rad za rivala imati Donji Srem u gostima.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

84. Dobar kontranapad Crvene zvezde, ali je sebičan bio Vukan Savićević. Posle dodavanja Ninkovića mogao je da uposli Daudu ili Milunovića, ali je riješio da sam završi akciju - udarcem preko gola.

81. Dauda je sjajno proigrao Marka Mirića, ali je on iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

74. Umalo da Rad dođe do izjednačenja! Jedan od najmlađih igrača tima sa Banjice (rođen 1996. godine) iznenada se našao u šansi po sredini kaznenog, šutirao je iz prve, ali pored gola.

63. Verbalni konflikt Miloša Ninkovića i Miloša Stanojevića. Vezista Crvene zvezde je pobjesnio pošto ga je igrač Rada udario rukom i raskrvario mu nos. Žustro je reagovao Ninković, zbog čega je dobio žuti karton. Saigrači su jedva uspjeli da ga smire, ali se Ninković poslije ukazane lekarske pomoći vratio u igru.

- Mrđa je izveo jedanaesterac, ali je sjajnom intervencijom Filip Kljajić zaustavio njegov udarac! Zanimljivo, poslije dosuđenog penala došlo je do rasprave među igračima Zvezde ko će da šutira, odnosno loptu je prvi uzeo Nenad Milijaš, ali je Mrđa tražio da on izvede jedanaesterac.

58. Penal za Crvenu zvezdu! Nikola Raspopović je oborio Dragana Mrđu, a Vukadinović, za razliku od 33. minuta, pokazao na bijelu tačku.

54. Ponovo je zaprijetio Milijaš iz slobodnog udarca. Ovaj put sa nešto veće udaljenosti i pored gola.

U prvih 45 minuta utakmice nije viđeno mnogo kvaliteta. Obje ekipe igraju dosta nepovezano, ali je crveno-bijelima rani pogodak Nenada Milijaša iz slobodnog udarca dao potrebnu sigurnost protiv mladog tima Rada.

"Građevinari" su organizovali nekoliko solidnih napada, međutim, nisu uspjeli da šutiraju u okvir Bajkovićevog gola.

POLUVRIJEME.

42. Velika šansa za Rad poslije centaršuta Đurđevića sa leve strane, ali je u petercu Zvezde Andrija Pavlović bio za koji milimetar kratak da loptu sprovede u mrežu.

33. Mrđa se našao u naletu ka golu Rada, a poslije duela sa Lazarom Ćirkovićem pao je u šesnaestercu "građevinara". Sudja Milenko Vukadinović procijenio je da nema osnova za penal i bio u pravu.

25. Uslovno rečeno domaći fudbaleri, oslobodili su se pritiska Zvezdinih igrača i sve češće nalaze se na polovini gostiju, međutim, lopta još nije išla u okvir gola.

18. Prva prilika za Rad. Uroš Vitas je dugom loptom pronašao Uroša Đurđevića koji je bio brži od Arauha, ali je šutirao iskosa desno malo preko Bajkovićevog gola.

- Zvezda mnogo ofanzivnija u prvih 15 minuta utakmice. Rad tek u par navrata uspio da organizuje napad.

10. 0:1! Crvena zvezda vodi golom Nenada Milijaša iz slobodnog udaraca sa 18 metara po sredini. Kapiten crveno-bijelih šutirao je pored "živog zida", a golman "građevinara" Filip Kljajić ostao "ukopan u mjestu".

3. Dauda je dobro šutirao sa 17 metara, ali je golman Rada Filp Kljajić uspješno intervenisao.

1. minut - Dragan Mrđa je dobro prošao po desnoj strani, ali ga je odbrana Rada spriječila u namjeri da proigra nekog od saigrača u sredini kaznenog prostora "građevinara".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC