• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Mostarski remi po mjeri Borca

Zrinjski i Sarajevo odigrali neriješeno 1:1 što najviše odgovara lideru na tabeli, banjalučkom Borcu, koji je zadržao bodovnu prednost.

 PL BiH: Mostarski remi po mjeri Borca Izvor: MONDO

Borac u subotu u Banjaluci nije uspio da osvoji sva tri boda protiv zeničkog Čelika (0:0), ali taj uslovno rečeno kiks, nisu uspjeli da iskoriste fudbaleri drugoplasiranog Sarajeva i približe se "Velikanu iz Platonove".

Bordo tim i "plemići" su u nedjelju odigrali onako kako najviše odgovara crveno-plavima iz Banjaluke - neriješeno, pa je i poslije prvog "proljećnog" kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, razlika od četiri boda ostala u korist Borca.

Sarajlije su mnogo angažovanije ušle u susret na stadionu "Pod Bijelim brijegom" i već u sedmom minutu povele pogotkom svog prvog strijelca Nikole Komazeca.

Međutim, domaći su ipak uspjeli da dođu do jednog boda poslije jedne sumnjive situacije u šesnaestercu Sarajeva. Neko od gostiju je igrao rukom i dok su drugi "plemići" tražili od arbitra da pokaže na bijelu tačku, Ivan Barišić je zakucao loptu u mrežu kluba sa Koševa - 1:1.

Željezničar je u seriji dobrih rezultata. Poslije pobjeda nad Mladosti, Rudarom i Slavijom, te remijem na Koševu protiv Sarajeva, plavi su minimalcem savladali Zvijezdu na Grbavici (1:0).

Jedini pogodak u finišu prvog dijela postigao je Tomislav Tomić. I to evrogol, pogodivši mjesto gdje se spajaju prečka i stativa. S ova tri boda, Željo se izjednačio na tabeli sa drugoplasiranom Sarajevom pokazavši da se još nije odrekao šampionske titule…



Široki Brijeg je sa šest komada u mreži ispratio sa Pecare ekipu Mladosti iz Velike Obarske, a meč je riješen već u prvom dijelu kada je Dino Ćorić (na fotografiji) zabilježio het-trik.

U nastavku su strijelci hercegovačku ekipu bili Goran Zakarić, Vagner i Josip Barišić.

Velež je u nedjelju upisao prvi gostujući trijumf ove sezone savladavši u Istočnom Sarajevu ekipu Slavije (0:2). "Rođeni" su poveli preko Sabahudina Jusufbašića početkom drugog poluvremena, da bi tačku na prva gostujuća tri boda stavio Alidin Hajdarović u finišu utakmice.

REZULTATI 16. KOLA



Slavija - Velež 0:2 (0:0)
/Jusufbegovbić 47, Hajdarević 86/

Željezničar - Zvijezda Gradačac 1:0 (1:0)
/Tomić 36/

Široki Brijeg - Mladost 6:0 (3:0)
/Ćorić 7, 35, 40, Zakarić 66, Vagner 79, Barišić 86/

Zrinjski - Sarajevo 1:1 (0:1)
/Barišić 63 - Komazec 7/

Igrano u subotu:


Leotar - Olimpik 0:2 (0:1)
/Bibić 45, Kapić 83/

Radnik - Rudar Prijedor 2:0 (2:0)
/Obradović 4, Ristić 42/

Vitez - Travnik 3:0 (3:0)
/Vidović 15, 18, 30/

Borac - Čelik 0:0

Tabela:
Borac 34, Sarajevo 30, Željezničar 29, Olimpik 28, Široki Brijeg 27, Zrinjski 27, Velež 25, Zvijezda Gradačac 20, Radnik 20, Slavija 19, Čelik 19, Vitez 16, Rudar Prijedor 13, Travnik 13, Mladost 12, Leotar 9.

(MONDO, foto: hercegovina.info, hercegsport.info, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC