• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOKANTNO: Huligani rekli - fudbal ili smrt!

U Italiji odigrano samo 20-ak minuta derbija Salernitana - Noćerina, jer su "navijači" gostiju prijetili smrću svojim igračima ako izađu na teren.

 ŠOKANTNO: Huligani rekli - fudbal ili smrt! Izvor: MONDO

Skoro svake nedjelje imamo priliku da se čudimo nesportskim događajima sa sportskih borilišta. Ima ih toliko da smo se navikli i sve im manju pažnju posvećujemo.

Samo u slučaju incidenata poput onih sa prošlog vječitog derbija malo temeljnije se posvetimo problemu. To traje desetak dana, svi se javljaju predlažu mjere, imaju ideje, ali niko ne preuzima konkretne mjere. To traje desetak dana i onda se sve zaboravi...

Ali, nismo najgori... Jesu igrači srpskih klubova navikli da goli do pojasa postrojeni stoje ispred tribine dok ih navijači vrijeđaju, da im huligani upadaju na treninge i atletske staze i šamaraju, razbijaju kola, skidaju kapitenske trake i odnose na tribinu, ali ono što se u nedjelju dogodilo u Italiji još nisu doživjeli.

Iz Treće lige jedne od najmoćnijih fudbalskih država svijeta stižu šokantne vijesti.

"Derbi dela Vergonja" je postao derbi srama na "čizmi"!

Utakmica između Salernitane i Noćerine trajala je samo 20-ak minuta, a onda je sudija morao da svira kraj jer nisu postojali uslovi da se nastavi.

Gosti zbog silnih povreda i izvršenih izmjena nisu imali više igrača na raspolaganju. Naravno, daleko od toga da su se fudbaleri Noćerine stvarno povrijedili - bili su primorani na tako nešto zbog prijetnji svojih navijača.

Prijetnji smrću!



Gostujućim navijačima je zabranjeno da prisustvuju utakmici, zbog čega su igrači Noćerine odbili da izađu na teren. Međutim, poslije 40 minuta zakašnjenja morali su da počnu utakmicu, jer im čelnici Lige nisu dozvolili bojkot.

Ali, bolje da jesu.

Trener Noćerine je odmah u prvih 50 sekundi izvršio sve tri izmjene, a onda je jedan po jedan igrač gostiju napuštao teren zbog navodne povrede i nije se vraćao u igru. Kada se "povrijedio" i peti igrač, po Pravilima fudbalske igre više nije bilo uslova da se utakmica nastavi, pa je ona završena u 20. minutu.

Policija je kasnije od igrača "rosonera" saznala da su dobili ozbiljne prijetnje smrću od navijača i da su iz straha odbili da igraju, a kada su već morali da izađu na teren, jedino rješenje je bilo da postupe onako kako su postupili.

"Dobili smo ozbiljne prijetnje i ne izlazimo na teren",
dobio je obavještenje sudija prije utakmice.

VIDEO

Inače, rivalitet Salernitane i Noćerina je dobro poznat i traje dugo. U Salerno je doputovalo oko 200 ultrasa gostujućeg tima, koji je posljednji na tabeli i ima samo jedan bod.

Policijska i istraga Fudbalskog saveza Italije su u toku, a navodno je kompletna uprava Noćerine podnijala ostavku.

(MONDO, foto: www.gazzetta.it)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC