• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojadinović za MONDO: Mora da se zna red!

Sportski direktor Crvene zvezde pohvalio igrače za zalaganje u pobjedi nad Radom, a onda ekipi održao "bukvicu" zbog stvari koje ne priliče klubu.

 Stojadinović za MONDO: Mora da se zna red! Izvor: MONDO

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović "počeo" je utakmicu 12. kola Jelen Superlige Srbije između Rada i Zvezde u VIP loži, nastavio je kraj terena, a završio u svlačionici svog tima.

Jednostavno, i pored rano stečenog vođstva golom kapitena Nenada Milijaša, njegovi igrači nisu mu dozvolili da utakmicu odgleda u sedećem položaju. Kada se malo "ohladio" od svega što se događalo ove nedjelje na Vračaru, za MONDO je prokomentarisao pobjedu Zvezde od 1:0 u utakmici sa 55 prekršaja, mnogo povlačenja, prepirki, laktova, udaranja, vrijeđanja, itd.

Morali ste na nogama da odgledate utakmicu, da istrčite iz lože i odete do terena, pa nazad, pa u svlačionicu?

"Nama zvezdašima je tako suđeno, šta da se radi...",
sa osmijehom je odgovorio Stojadinović nekoliko sati poslije utakmice, ali dok je ona trajala nije mu bilo do smijeha.

Naprotiv...

"Tačno da sam jedva sjedio, ali izdržao bih nekako do kraja da nije bilo one situacije sa Ninkovićem oko udarca u nos i žutog kartona. Znajući njegov i Džonijev (Nikola Mijailović, prim. aut) temperament, strčao sam odmah dole da ih smirim da ne bi napravili neku glupost ravnu petnaestogodišnjaku i dobili crveni karton. Srećom, momci su se brzo pribrali i završili utakmicu na terenu, a ne na tribinama", prokomentarisao je Stojadinović svoj "sprint" iz VIP lože.

Bila je ovo jedna, prema svemu viđenom, od "ružnijih", ali dragocjenijih pobjeda Crvene zvezde ove sezone?

"Slažem se, ali biće još ovakvih utakmica i momci moraju da budu spremni",
upozorio je Stojadinović i nadovezao se:

"Niko ne može da bude zadovoljan načinom na koji smo odigrali protiv Rada, ali odlika velikih ekipa je da i takve utakmice dobije. Biće ih još i neka se momci pripreme. Preživljavaćemo ovakve momente, u Zvezdi je tako..."

Kako komentarišete činjenicu da je vaš tim rano poveo, zaigrao dobro, a onda iako iskusniji, dozvolio da se stvori tenzija, naboj, da protivnik pronađe svoju šansu u svemu tome?

"I ranije sam rekao, a stojim pri tome, da je razlika između ekipa u našoj ligi zanemarljiva. Ako si malo nesiguran, ako se metar povučeš pozadi, odmah si u problemu. To se i protiv Rada dogodilo u nekoliko situacija. Dobro smo otvorili utakmicu, na vrijeme dali gol, igrali dobro, ali smo se onda iz nekog razloga povukli i prepustili inicijativu protivniku, a čim te neko konstantno napada, postaješ nervozan".

Nastavio je...

"Daleko od toga da je Rad stvarao neke izgledne šanse za gol, imali su jednu u drugom poluvremenu kada su iz našeg šesnaesterca šutirali pored gola, ali su nas unervozili. I to ne smije da se dogodi! Crvena zvezda ni to ne smije da dozvoli. Ali, OK... Završilo se i na kraju postoji nešto pozitivno – uzeli smo tri boda za razliku od nekih prethodnih utakmica u kojima smo igrali bolje, a ostavljali bodove protivnicima".

Da li se slažete da još nešto ne smije da se dogodi – situacija kod penala nad Mrđom, kada su se igrači svađali ko će da izvede penal, a onda to uradio neko ko nije određen od strane trenera?

"Ne mogu više da se složim! Ne da to ne smije da se događa, nego je to protivno pravilima i u mnogo, mnogo manjim klubovima nego što je Zvezda",
povisio je ton sportski direktor Crvene zvezde.

"Zna se ko šutira penal, ne jedan, nego trojica koji šutiraju, ko je prvi, ko drugi, a ko treći. Ono što se dogodilo je za svaku osudu".

Jeste li to rekli igračima?

"Jesam, odmah!"


U svlačionici?

"Poslije utakmice sam sišao dole i prvo čestitao ekipi na pobjedi, bodovima i borbenosti, ali sam im potom rekao: 'Momci, ovdje mora da se zna red, ovdje lični interesi ne smiju da budu ispred zajedničkih interesa'. Ali, o tome ćemo pričati kada budemo hladnih glava. Do tada, moraju da shvate da ovo ne smije nikada više da se ponovi", ispričao je Stojadinović i nadovezao se sam:

"I kažem to ne zato što je penal promašen. Moja reakcija bila bi potpuno ista i da je (Mrđa) dao gol... To sam im i rekao. Druga je stvar ako onaj ko je određen da šutira nema sigurnost u tom trenutku ili se ne osjeća najbolje, pa kaže: 'Hajde, uzmi ti, nisam siguran'. Ali, da neko uzima na svoju ruku? To ne može..."

Hoće li Mrđa biti novčano kažnjen ili će se sve završiti na opomeni?

"Ovdje novčane kazne nisu izvodljive iz prostog razloga što mi nismo u situaciji da isplaćujemo igrače redovno i kako onda da ih novčano kažnjavaš? Da smo u Švajcarskoj, da svakog prvog u mjesecu njima leže rata na račun, onda bi to moglo da se uradi, ovako – teško. Mislim da novčano niko neće biti kažnjen, a siguran sam da je Mrđa i svjestan šta je uradio. Na kraju, i mi smo svjesni da je on uzeo loptu da bi dao gol, a ne da bi promašio. Sve znam, ali u ozbiljnom klubu takve stvari ne smiju da se događaju", ispričao je Stojadinović nešto, što donekle objašnjava neuspješna nastojanja ne samo aktuelnog, već čitave serije trenera Crvene zvezde, da održe disciplinu u pojedinim fazama sezone.

Crvena zvezda jedan vid borbe protiv samovolje ne može da primjenjuje, a to je finansijska sankcija. Ostaju gledanje kroz prste, razgovor, savjet i, rijetko, odstranjivanje iz tima.

Međutim, Stojadinović tvrdi da neće biti povlađivanja, već da će momci ozbiljno shvatiti njegovo upozorenje.

"Ko hoće da prihvati da pravila moraju da se poštuju, neka prihvati. Ko neće... Ipak, mislim da je Mrđa prvi svjestan da je pogriješio".

O Ninkoviću

Da li ste nekada vidjeli Miloša Ninkovića onako nervoznog?

"Nine je najviše trčao i zalagao se, mnogo mu je bilo stalo. Svima je bilo stalo, vidjelo se to kod svih 14 igrača koji su igrali, ali kod njega je ta želja bila nekako naglašena jače. Svuda je bio, i u napadu, i u odbrani, trčao je, trošio se, a onda je Radov broj '5' (Miloš Stanojević, prim. aut) napravio jednu ružnu scenu i to nije bilo u redu s njegove strane", pričao je u dahu.

"Znao je da Nine ima onu 'gadnu' rasjekotinu na čelu i, neću da griješim dušu, ali mislim da je namjerno htio da ga udari po licu. Tako mi je djelovalo sa strane, ne samo meni... Bili su u duelu, trajao je kontakt i taj dečko je potegao lakat. Mislim da ga je to potpuno iziritiralo, jer je Nine poznat kao igrač i čovjek koji je krajnje korektan i prema svojim i prema protivničkim igračima i vjerujem da ga je to izbacilo iz takta. Nije mogao da vjeruje da danas postoje takvi igrači...",
potražio je Stojadinović razumijevanje za svog najboljeg igrača.

O Krneti

Da li do skoro osporavani Jovan Krneta zaslužuje pohvale za igre u duelima sa Partizanom i Radom?

"Ne samo Krneta, već i Lazić prošlu, a Arauho ovu, odigrali su sigurno i za svaku pohvalu. O tome smo i pričali, da je mladim igračima, naročito na poziciji štopera, potrebno vrijeme na terenu, iskustvo i samopouzdanje. Poslije sve dođe na svoje. Ako ste me pitali za Krnetu, sve pohvale na njegovu adresu za igre u posljednje vrijeme".

(Nikola Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC