• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golgeter Tošić: Pucam od samopouzdanja

Reprezentativac Srbije i vezista moskovskog CSKA u formi i sa posebnim motivom dočekuje prijateljski meč protiv Rusije.

 Golgeter Tošić: Pucam od samopouzdanja Izvor: MONDO

Prijateljska utakmica Srbije i Rusije 15. novembra u Dubaiju mnogo više će značiti srpskom rivalu, koji se priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nego "orlovima" koji imaju ulogu sparing partnera.

Selektor Siniša Mihajlovića ovaj put nije eksperimentisao sa sastavom, ali ima igrača koji nisu često dobijali poziv u nacionalni tim, tako da nestrpljivo čekaju šansu da se dokažu.

Poseban motiv imaće i jedan od iskusnijih među reprezentativcima Srbije.

Riječ je o Zoranu Tošiću, vezisti moskovskog CSKA koji već tri i po godine igra u ruskoj Premijer ligi.

Tošić je sa "armejcima" prošlesezone osvojio duplu krunu, a perthodno je već podizao pehar Kupa i Superkupa.

Utakmicu u Dubaiju dočekuje u sjajnoj formi, sa tri gola u posljednje tri utakmice, a ukupno sedam u prethodnih mjesec dana.

"Raduje me što igramo protiv Rusije, pošto poznajem puno igrača. U timu će biti i moji saigrači, što mi je posebno drago. Za mene je ova utakmica specijalna i sigurno je da sam dodatno motivisan", rekao je Tošić novinarima na okupljanju "orlova" u beogradskom hotelu Hajat.

Potom se osvrnuo na ekipu koju sa klupe predvodi slavni Fabio Kapelo.

"Igraju odlično. Imaju zaista dobar tim sastavljen većinom od iskusnih igrača, ali i sa par mladih za koje će se tek čuti".

Tošićev CSKA sezonu nije počeo po očekivanjima i trenutno je četvrti u prvenstvu Rusije, sa šest bodova manje od vodećeg Zenita, a treći u grupi Lige šampiona, bez šansi da u posljednja dva kola stigne Bajern Minhen ili Mančester siti.

Poslije slabog starta sezone, CSKA je počeo da ređa pobjede, a velike zasluge za to ima  reprezentativac Srbije koji se nalazi u golgeterskoj formi.

"Najbitnije je da se ekipa vratila na pobjednički kolosijek. Uz to su se poklopili i moji golovi, tako da se odlično osjećam. Samopouzdanje raste i to je dobro", kaže Tošić.

Iz serije golova koje je postigao u posljednjih mjesec dana (protiv Viktorije Plzenj, Mančester sitija, Tereka, Volge, tri protiv Krasnodara) izdvojio je onaj protiv Čeha.

"Ne mogu da kažem koji mi je najdraži, ali gol protiv Viktorije je možda najvažniji. Bio je to prvi gol u pobjedi 3:1, kasnije sam i asistirao Hondi. Tom utakmicom smo krenuli da pobjeđujemo".

Kada je riječ o reprezentaciji, Tošić je ponovio ono što "orlovi" i selektor Mihajlović već dugo pričaju.

"Bez obzira što nismo ostvarili sve što smo željeli, idemo dobrim putem. Sve bolje se poznajemo, što se vidi i na terenu. Ja za reprezentaciju uvijek igram sa žarom i željom da obradujem naciju. Nekada uspijem, nekada ne...", konstatovao je 26-godišnji vezista.

(Jovan Terzić, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC