• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLIĆI": Bez Kostića, vjerovatno i Nastasića

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić u problemima pred kvalifikacione utakmice protiv Belgije i Italije.

 "ORLIĆI": Bez Kostića, vjerovatno i Nastasića Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije neće igrati u najjačem sastavu kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Belgije i Italije.

Povrede su nezaobilazni element fudbalske igre i zbog njih su treneri i selektori često prinuđeni da prave drugačiju kombinatoriku od zamišljene. Pred takvim problemom suočio se selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić uoči utakmica protiv Belgije, u petak u Gornjem Milanovcu (18h), i Italije, četiri dana kasnije u isto vrijeme.

Ćurčić sigurno ne može da računa na vezistu holandskog Groningena Filipa Kostića, koji se proteklog vikenda povrijedio, a pod velikim znakom pitanja je i defanzivac Mančester sitija Matija Nastasić, koji ima problem sa primicačem.

"Nastasić nije igrao zbog povrede primicača, vidjećemo da li ćemo ga osposobiti za petak. Za sada su prognoze neoptimistične - teško da će igrati u petak", izjavio je selektor "orlića".

Bez obzira na to, "orlići" moraju i idu na tri boda. U ovih nekoliko dana do utakmice akcenat će biti na analiziranju igre protivnika i ideji da se uvježbavaju akcije koje bi protivniku mogli da stvore probleme.

"Sigurno je da nećemo opteretiti igrače u trenažnom procesu, kako bi bili maksimalno spremni za petak", dodao je Ćurčić.

Bez obzira na ovaj izostanak/ke, Srbija ima respektabilan sastav, sa nekolicinom A repezentativaca, prije svega Aleksandrom Mitrovićem i Lazarom Markovićem, koji su ustupljeni mladoj selekciji.

Golmani: Nikola Perić (Voždovac), Marko Dmitrović (Ujpešt Doža) i Đorđe Lazović (Javor).

Odbrana: Marko Petković (Crvena zvezda), Petar Golubović (OFK Beograd), Filip Stojković (Čukarički), Matija Nastasić (Mančester siti), Uroš Vitas (Rad), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Nemanja Petrović (Partizan).

Sredina terena: Srđan Mijailović (Kajserispor), Goran Čaušić (Eskišehirspor), Ivan Petrović (Radnički, Kragujevac), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Luka Milunović (Crvena zvezda).

Napad: Uroš Đurđević (Rad), Lazar Marković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Aleksandar Pešić (Jagodina), Nikola Stojiljković (Čukarički).

Srbija je do sada odigrala tri utakmice. Skor je dvije pobjede i poraz. Belgija je na vrhu tabele sa 12 bodova, ali je odigrala dvije utakmice više.

KVALIFIKACIONA GRUPA 9:

1. Belgija 5 4 0 1 (7:2) 12 bodova
2. Italija 3 2 0 1 (4:3) 6
3. Srbija 3 2 0 1 (6:4) 6
4. Kipar 5 2 0 3 (6:7) 6
5. Sjeverne Irska 4 0 0 4 (1:8) 0

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC