• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džerard pecnuo Fergusona

Komentarišući činjenicu da ima 107 utakmica za Englesku, Džerard je rekao: "Nije loše za nekoga ko nije 'vrhunski igrač'".

 Džerard pecnuo Fergusona Izvor: MONDO

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske i legendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard rekao je da bi bio san proći četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine.

"Bio bi san stići daleko na turniru i vratiti se kući ponosan... Ali, to će se desiti samo ako prođemo četvrtfinale", rekao je Džerard za "Dejli mejl".

Kapiten Liverpula je kazao da će za njega pravo to biti i izazov - da pomogne Engleskoj da "preskoči" četvrtfinale. A, da li će se potom povući...

"Stvarno nisam razmišljao o tome šta ću raditi poslije Mundijala. Bilo je važno plasirati se. Apsolutno sam oduševljen time što sam pomogao timu da se plasira, to je veliko dostignuće... Ali, sada pažnja mora da se prebaci na drugu stranu - šta možemo tamo da uradimo", rekao je Džerard.

Reprezentacija Engleske u petak igra prijateljski meč sa Čileom, a narednog utorka sa Njemačkom, a Džerard će imati priliku da upiše još dva nastupa za nacionalnu selekciju. On je do sada za Englesku odigrao 107 utakmica.

"Nije loše za nekoga ko nije 'vrhunski igrač'", rekao je Džerard aludirajući na navode u autobiografiji nekadašnjeg trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona.

"Nisam očekivao da ću imati toliko nastupa. Kada sam debitovao, postavio sam cilj od 50 utakmica i deset golova, tako da je ovih 107 utakmica nešto na šta sam veoma ponosan", naveo je Džerard.

Hipotetički, računajući i prijateljske utakmice koje će "albion" odigrati do Mundijala, a potom i na samom turniru, Džerard bi uskoro na večnoj listi mogao da pretekne Bobija Mura i Dejvida Bekama, dok bi mu za apsolutni rekord Pitera Šiltona bilo potrebno da nastavi da igra i poslije SP u Brazilu.

Džerard ima 107 nastupa, Mur 108, Bekam 115, a Šilton 125.

Za sada je poznato da će Englezi igrati sa Čileom, Njemačkom i Danskom, 5. marta naredne godine, ali je za očekivati da će reprezentacija nastupiti bar još tri, četiri puta do početka Mundijala. Bude li zdrav, u formi i ostvari li san o plasmanu dalje od četvrtfinala (što je plafon za Engleze još od Mundijala u Italiji 1990. godine), samo će Šilton biti ispred Džerarda.

(MONDO/Agencije, Foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC