• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund gubi i Rojsa?

Da li će, poput Marija Gecea, još jedan sjajni vezista napustiti "milionere" zbog klauzule u ugovoru? Ko plati 35 miliona evra može da ga odvede.

 Dortmund gubi i Rojsa? Izvor: MONDO

Franc Bekenbauer konstatovao je na kraju prošle sezone da Marko Rojs (24) i Mario Gece (21) čine "najbolji tandem vezista na svijetu".

"U Barseloni postoji trio, sačinjen od Lionela Mesija, Ćavija i Andresa Inijeste. Ipak, niko nema klasični tandem kao Borusija Dortmund, sastavljen od Rojsa i Gecea", konstatovao je legendarni njemački fudbaler.

Nedugo zatim, već krajem proljeća, Bajern je ugovorio Geceov dolazak za 37 miliona evra, iskoristivši izlaznu klauzulu u njegovom ugovoru.

Na nesreću "milionera" ista situacija bi mogla da ih ove sezone zadesi i sa Rojsom.

Njemački i britanski mediji već su otkrili da Arsenal, Barselona, Mančester junajted i Pari Sen Žermen spremno čekaju početak nadmetanja na "aukciji" za momka rođenog u Dortmundu.

Klub je u ugovor sa bivšim igračem Borusije Menhengladbah unio klauzulu, prema kojoj može da napusti Dortmund ako za njega stigne odgovarajuća ponuda.

Izvršni direktor "milionera" Hans Joakim Vacke javno je konstatovao da takva odredba u ugovoru zaista postoji. Nezvanično, Rojsova sloboda košta 35 miliona evra.

"Marko Rojs posjeduje izlaznu klauzulu u svom aktuelnom ugovoru sa klubom. Mogao bi da ode na osnovu toga", otkrio je on.

Da bi utješio (?!) navijače, direktor je poručio i da je vezista posljednji igrač u timu Jirgena Klopa sa kojim je napravljen takav dogovor o opciji odlaska.

"Uvjeravam da je on jedini igrač u prvom timu koji ima izlaznu klauzulu u ugovoru", dodao je Vacke u izjavi za "SPORT1mediju".

Rojsov ugovor sa Dortmundom ističe 2017. godine, a sklopljen je pod sličnim okolnostima u kojima bi sada mogao i da napusti Signal Iduna park.

Iako je sa Borusijom Menhengladbah imao zagarantovanu saradnju do 2015, Jirgen Klop je tokom zime 2012. iskoristio mogućnost da ga dovede za propisanih 17 miliona evra.

U dresu "milionera", reprezentativac Njemačke odigrao je 68 utakmica, postigao 29 golova i asistirao za 25.

Borusija Dortmund poslije 12 odigranih kola Bundeslige zauzima drugo mjesto, sa četiri boda manje (28) od prvoplasiranog Bajerna.

U Ligi šampiona, poslije četiri runde "milioneri" zaostaju za Arsenalom i Napolijem u okviru Grupe F. Lideri imaju po devet poena, Dortmund šest, a posljednji Marsej nula.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Bongarts/Martin Rose 2 )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC