• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gluvi telefoni" Zanetija i Bekama

Engleski superstar pokušao da se čuje sa Argentincem i ohrabri ga u oporavku od povrede. Kapiten Intera se nije javio, jer nije prepoznao broj.

 "Gluvi telefoni" Zanetija i Bekama Izvor: MONDO

Tačno 195 dana posle teške povrede Ahilove tetive, Havijer Zaneti (40) vratio se prošlog vikenda na teren. Zaigrao je u finišu utakmice Inter - Livorno i potom konstatovao:

"Dobio sam sve što sam tražio".

Poslije utakmice telefon nije prestajao da mu zvoni. Pravo sa stadiona Đuzepe Meaca otišao je u svoj restoran Botinero, pa tek tokom noći u svoj dom, na obali jezera Komo.

U restoranu ga je dočekala torta, ukrašena datumima i imenima klubova protiv kojih je debitovao za Inter prvi (27. avgust, 1995, Vićenca) i "drugi" put (9. novembar, 2013, Livorno).

Početom avgusta proslavio je 40 rođendan. Najveća želja mu je bila da se vrati na teren, pa da eventualno pokuša da obori rekord Paola Maldinija u broju nastupa u Seriji A. Do sada ih je sakupio 607, za rekord mu fali još 41.

U razgovoru za argentinski portal Kanćalena, uvjeravao je javnost da je sve vrijeme oporavka vjerovao u svoj povartak na teren.

"Neprestano sam znao da ću se vratiti. Oporavak je bio rizičan i nijednog dana nisam preskočio obaveze. Znao sam da ću se vratiti. To sam osjećao i kada sam se povrijedio. Nikada se nisam osjetio kao bivši igrač zato što sam sve vrijeme provodio sa kolegama... Čak sam boravio i na turneji uoči sezone, ali nisam smio da dodirujem loptu. Ni u jednom trenutku nisam dopustio da mi kroz glavu prolaze čudne ideje, neprestano sam bio pozitivan", objasnio je Zaneti.

Argentinac je otkrio i da su ga navijači i prijatelji obasipali ljubavlju tokom teškog perioda. Sjetile su ga se i kolege (Baloteli, Maldini, Roberto Bađo...) među njima i Dejvid Bekam, koji je i lično prošao kroz oporavak od takve povrede.

"Jednog dana je i telefon pozvonio, a broj na displeju mi nije bio poznat. Ostavljena mi je poruka na sekretarici... to je bio Dejvid Bekam. Poželio mi je sve najbolje, brz oporavak... Veoma lijepo od njega, jer je takođe kidao Ahilovu tetivu 2010. godine".

Ubrzo su i stupili u kontakt.

"Nekoliko sedmica poslije toga, nakon operacije, uzvratio sam mu poziv i javio mi se. Razgovarali smo kombinacijom njegovog osnovnog italijanskog i mog osnovnog engleskog jezika. Bio sam iznenađen njegovim interesovanjem za moj oporavak. Džentlmen je Dejvid", konstatovao je Zaneti.

Sudeći prema najavi višedecenijskog kapitena Intera, traka "nerazura" još neće mijenjati vlasnika.

"Uživao sam u svoj drugom debiju, ali još nije gotovo. Imam ugovor do sredine 2014. godine i onda ću vidjeti šta će se dogoditi... Zavisi od toga kako se osjećam i šta klub planira sa mnom, što će biti poznato za nekoliko dana. Tačnije, 15. novembra, kada će novi vlasnik preuzeti kontorlu. Međutim, ako se ja pitam, još se osjećam korisnim i ne isključujem opciju da nastavim da igram", podvukao je Zaneti.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Michael Steele )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC