• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đuričić: Miha ili ko god, moje je da igram

Fudbaler Benfike kaže da je njegovo da na terenu da sve od sebe, bez obzira da li selektor bio Siniša Mihajlović ili neko drugi.

 Đuričić: Miha ili ko god, moje je da igram Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Srbija otputovala je za Dubai, gdje je u petak očekuje pretposljednja provjera u 2013. godini protiv selekcije Rusije. "Orlovi" će u tom duelu biti samo sparing partneri jednom od 32 učesnika Mundijala u Brazilu naredne godine.

Ali, motiv neće izostati, tvrdi mlada nada Benfike - Filip Đuričić

"Uvijek kada se igra za reprezentaciju igra se sa istim žarom i istim razmišljanjem. Igrali smo kontrolne utakmice protiv Kolumbije, Čilea i drugih vrhunskih ekipa, pa smo dali sve od sebe i odigrali kako treba. Ni ovoga puta ne bi smjelo da bude drugačije", kaže 21-godišnji Obrenovčanin i dodaje:

"Meni imponuje da igram protiv Rusije, koja ima vrhunske igrače i zasluženo se plasirala na Svjetsko prvenstvo. Igramo u Dubaiju i ne vidim zbog čega bismo imali negativan pristup meču".

Đuričić se kod Siniše Mihajlovića afirmisao u standardnog reprezentativca, ali se ne opterećuje tim da li će sadašnji selektor predvoditi Srbiju i kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine ili će ta uloga pripasti nekom drugome.

"Nikada se nisam uplitao u te stvari, niti sam razmišljao o tome pretjerano. Siniša je selektor u ovom trenutku, pokušavam maksimalno da odgovorim njegovim zahtjevima, da odigram najbolje za ekipu i to je ono što mene zanima. Ko će biti selektor i šta će se dešavati, nije moja stvar"

Đuričić se raduje utakmici protiv igrača koje će selektirati novinari, ali ne vjeruje da će izabranici "sedme sile" imati više želje za dokazivanjem selektoru Mihajloviću.

"Biće zanimljivo... Kada sam čuo da igramo protiv 'novinara' bilo mi je malo čudno. Nikada nisam igrao slične utakmice. Sa druge strane biće kvalitetnih igrača... Ne vjerujem da će igrači koje budu selektirali novinari imati veću želju od nas. Kada god smo igrali za Srbiju, bez obzira na protivnika, ozbiljan pristup nije izostao. Tako je bilo i kada smo u Staroj Pazovi igrali protiv trećeligaša", podseća ofanzivni vezista Benfike.

O sadašnjem klubu ne smije opšte da priča. Klupska pravila "orlova" su jasna i njih mora svako da poštuje. Tu temu smo preskočili, ali smo iskoristili priliku da pitamo Đuričića kako se "drži" brojna srpska kolonija u dvostrukom prvaku Evrope.

"Dobro je, ima nas mnogo, držimo se... Sa njima mi je mnogo lakše nego što je bilo u Holandiji dok sam igrao za Herenven", rekao je Đuričić i još jednom zamolio novinare da ga ne pitaju za Benfiku, jer mu je strogo zabranjeno da priča o lisabonskim "orlovima".

Iako živi u Portugalu, jednoj od najtoplijih evropskih država, promjena klime i odlazak u Ujedinjene Arapske Emirate, na preko 30 stepeni Celzijusa, dobro će doći i Đuričiću.

"U posljednje vrijeme i nije baš lijepo vrijeme u Lisabonu. Ko je gledao utakmicu Lige šampiona protiv Olimpijakosa imao je priliku da se uvjeri da je vrijeme bilo katastrofa. Malo je bolje nego u Srbiji, ali ništa specijalno", izjavio je Filip Đuričić pošto je zajedno sa Zoranom Tošićem u hotelu "Hajat" odredio parove četvrtfinala Kupa Srbije.

(MONDO, foto: AP Photo/Francisco Seco)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC