• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK: Državo pomozi, hoćemo strane investitore

"Romantičari" traže promjenu Zakona o sportu iz 2011. godine, kako bi se investitorima omogućilo da legalno i transparentno ulažu u srpski fudbal.

 OFK: Državo pomozi, hoćemo strane investitore Izvor: MONDO

Trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić je u utorak uveče, gostujući u emisiji kod Dejana Anđusa na televiziji KCN 3, otkrio da će njegov klub uskoro uspostaviti saradnju sa dvojicom svjetski poznatih menadžera, Žoržom Mendešom i Pinijem Zahavijem.

Krmpotić je istakao da će njih dvojica investirati u "romantičare" i uložiti finansije, kao i da je to sve zasluga Zvezdana Terzića, predsjednika Upravnog odbora.

Da su ozbiljni u namjeri da privuku dvojicu izuzetno uticajnih ljudi u svjetskom fudbalu, plavo-bijeli su potvrdili dan kasnije.

Na sajtu OFK Beograda pojavilo se saopštenje u kojem se apeluje na državu da omogući legalan ulazak investitora u srpski fudbal.

"Fudbal je danas jedina djelatnost u Srbiji u kojoj moraš da uložiš novac, a ne smiješ da zaradiš. To nam je donio novi Zakon o sportu iz 2011.", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Mora se promijeniti zakonska regulativa ako hoćemo da investitori legalno i transparentno ulože privatan novac u fudbal i omogućiti tim investitorima da legalno i zarade. Svjesni smo da svi investitori koji ulažu u privredu Srbije dolaze da bi zaradili. Zašto to ne omogućiti i u fudbalu?".

"Romantičari" ističu da su već počeli da traže strateške partnere iz inostranstva. Tvrde da su razgovarali sa velikom kompanijom iz Koreje, dva fudbalska kluba iz Rusije, jednim iz Engleske i dva iz Francuske, sa velikim investicionim fondom, sa jednom inostranom bankom, sa najvećom domaćom privatnom kompanijom, sa velikom osiguravajućom kućom iz Italije, kao i sa najvećom svjetskom agencijom za igrače.

"Kao što vlada Srbije čini sve napore ne bi li privukli strane investicije u srpsku privredu, tako je i rukovodstvo OFK Beograda u posljednjih godinu dana obavilo mnogo razgovora u cilju pronalaženja strateških partnera i privlačenja stranih investitora koji bi bili spremni da ulože u naš klub", piše u saopštenju.



Na Staroj Karaburmi tvrde da imaju mnogo zainteresovanih potencijalnih partnera koji žele da sarađuju, ali...

"Imamo i nerazumljivu i za njih nelogičnu zakonsku regulativu koja ih sprečava da ulože novac u srpski fudbal. U cilju prevazilaženja pravnih problema, a sa željom da se posao sa budućim partnerima zaključi u skladu sa zakonima Srbije, angažovali smo stručnjake za korporativno pravo koji bi trebalo da formulišu buduću saradnju uz sveopšti interes".

Čelnici OFK Beograda navode da su "prije nekoliko dana" održali neformalni sastanak sa predstavnicima FSS, Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Čukaričkog, u očekivanju da se priključe i ostali zainteresovani klubovi.

"Nismo blizu rješenja, ali smo svjesni da bez ulaska stranog kapitala u naše klubove nemamo čemu dobrom da se nadamo. Za pronalaženje sistemskih rješenja će nam trebati i razumijevanje države i medija i navijača", zaključuje se u saopštenju.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC