• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković spreman za jubilej: Stižem i Bearu!

Golman "orlova" ponosan što će na meču protiv Rusije obući državni dres jubilarni 50. put. "Ostaje da dostignem još jednu legendu našeg fudbala".

 Stojković spreman za jubilej: Stižem i Bearu! Izvor: MONDO

Reprezentativci Srbije odradili su u srijedu prvi trening u Dubaiju, gdje će u petak u prijateljskoj utakmici igrati protiv Rusije, selekcije koja je izborila direktno učešće na prvenstvu svijeta sljedeće godine u Brazilu.

Taj meč biće jubilarni 50. u nacionalnom timu za golmana Vladimira Stojkovića.

"Za mene je velika čast da branim boje reprezentacije i na broj 50 moram da budem ponosan. Da nije bilo onih incidenata, sada bih imao skoro 70 nastupa. Nije mala stvar prestići jednog Šoškića i sada mi ostaje da dostignem još jednu legendu našeg fudbala, Vladimira Bearu", izjavio je Stojković, podsjećajući na period kada je kao bivši čuvar mreže Crvene zvezde prešao u Partizan i neprijatne scene koje je potom doživio u Đenovi.

Stojkoviću nedostaje još sedam utakmica da bi postao rekorder kao golman sa najviše nastupa za državni tim. Trenutni rekord, dakle, mogao bi da "padne" već dogodine.

Iskusni čuvar mreže, međutim, trenutno je koncentrisan na duel sa Rusijom.

"Rusija je veliki izazov, posjeduju sjajne individualce i možda nam je ovo i najjača provjera u posljednjih nekoliko godina. Volim da se mjerim sa najboljima, tako da ću i u petak imati ogroman motiv. Selektor nam je već ukazao na neke njihove mane i pokušaćemo da ih iskoristimo", kazao je Stojković.

Selektor Siniša Mihajlović dozvolio je u srijedu igračima da duže odspavaju, a prije polaska na trening imali su video analizu nekih utakmica ruske reprezentacije.

Defanzivni igrač sredine terena Radosav Petrović smatra da je predstojeći susret prilika da Srbija nastavi seriju dobrih igara.

"Ništa ljepše nego kada uđete u pobjednički niz i nema razloga da ga prekinemo protiv Rusije. Značajno smo dobili na samopouzdanju, što se najbolje videlo u Jagodini protiv Makedonije. Ovo je lijepa prilika da ispravimo neke stvari koje nisu funkcionisale na prethodnim utakmicama. Mlada smo ekipa i mislim da u svakoj liniji tima ima prostora za napredak", rekao je fudbaler turskog Genčlerbirligija.

On je podsjetio da su reprezentativci rijetko zajedno i istakao da je svaki trening dragocjen za dodatno uigravanje.

"Protiv Rusa smo već igrali prije tri godine, sada su još jači. Dobro ih poznajemo i nema razloga za bilo kakav strah. Nikome ne prijetimo, ali znamo svoje kvalitete i ulazimo u utakmicu da se nadigravamo. Pokušaćemo da uljepšamo Stojkovićev jubilej i da ostanemo bar neporaženi", poručio je Petrović.

Prvotimac Tventea Dušan Tadić smatra da će meč sa Rusijom i četiri dana kasnije sa "novinarskom selekcijom" u Užicu biti dvije lijepe provjere.

"Rusi su veoma jaki i važe za favorite i na Mundijalu. Biće izazov da vidimo gdje se nalazimo u poređenju sa najboljima. Teško se diše u Dubaiju zbog velike vlažnosti vazduha, zato je dobro što smo došli ranije da se naviknemo i spremni dočekamo duel u petak. Mislim da je selektor 'namjestio' ekipu na posljednjih nekoliko utakmica i da sada sve mnogo bolje funkcioniše", konstatovao je Tadić.

Prijateljska utakmica između reprezentacija Srbije i Rusije igra se u petak na stadionu Al Vasl, a pored čelnika FSS Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića meču će prisustvovati i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

(MONDO/Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC