• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted uz "zmajeve beskućnike"!

Slavni engleski klub Mančester junajted pomoći će reprezentaciju beskućnika Bosne i Hercegovine u malom fudbalu!

 Mančester junajted uz "zmajeve beskućnike"! Izvor: MONDO

Selektor "zmajeva beskućnika" Elmedin Škrebo izjavio je za agenciju "Anadolija" da slavni engleski klub želi da pomogne njegovim izabranicima.

"Lindzi Kler, koordinatorka projekta boravila je u našoj zemlji krajem oktobra, gdje smo je upoznali sa načinom rada reprezentacije beskućnika BiH i njenim uticajem na igrače i društvo. Potom, proteklih dana bili smo u posjeti Engleskoj, tačnije Mančester junajtedu. Oni žele pomoći nama, ali i svim zemljama koje imaju reprezentaciju beskućnika", rekao je Škrebo.

Beskućnici BiH će na proljeće 2014. godine putovati u Englesku, gdje će imati treninge, odnosno i jednu vrstu edukacije koju će organizirati Fondacija kluba sa Old Traforda.

"Tom prilikom posjetićemo i sve trening kampove koje Fondaciju, inače partnera Svjetskog prvenstva za beskućnike (HWC), provodi uz pomoć 10 profesionalnih klubova, članova Premijer lige i Čempionšipa. Tokom naredne posjete Engleskoj vjerujem da ćemo prikupiti dodatna iskustva potrebna za razvijanje projekta reprezentacije beskućnika BiH“.

Škrebo je istakao da je cilj njegove ekipe odlazak na Mundijal u Čile 2014. godine.

"Vjerujem da ćemo uspjeti sakupiti finansijska sredstva, te da će i četvrta generacija reprezentacije beskućnika BiH na dostojanstven način prezentovati svoju zemlju. Bilo bi zaista lijepo da u narednoj godini imamo dvije reprezentacije koje će igrati na Mundijalima, ‘zmajeve’ u Brazilu i nas, njihove vjerne navijače, na šampionatu u Čileu“.

Reprezentacija beskućnika BiH u junu ove godine osvojila je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu održanom na Gete trgu u Minhenu. Prema riječima selektora Škrebe, i nova četvrta generacija igrača ima kvalitet, pa se nada, odu li na SP, da i u Čileu mogu jurišati na medalju.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC