• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još malo pa počinje spektakl Srbija - Belgija

U petak od 17 časova u Gornjem Milanovcu "orlići" igraju prvu od dvije presudne utakmice u okviru kvalifikacija za EURO 2015.

 Još malo pa počinje spektakl Srbija - Belgija Izvor: MONDO

Dok "orlovi" protiv Rusije i "novinara" igraju za prestiž, FIFA rang listu i uigravanje uoči mogućeg oproštaja sa selektorom Sinišom Mihajlovićem, "orlići" se pomalo i u drugom planu pripremaju za dvije sudbonosne utakmice ove generacije:

U petak sa Belgijom, u utorak sa Italijom, u Gornjem Milanovcu.

Od toga šta tim Radovana Ćurčića uradi u ova dva meča sa direktnim rivalima za odlazak na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine, zavisiće i sudbina sjajne generacije srpskih fudbalera - hoće li se oni razići na kraju kvalifikacija ili na velikoj sceni, na EURO?

"Veoma smo motivisani, atmosfera u proteklim danima dok su trajale pripreme bila je odlična, pa s toga vjerujem u naše sposobnosti i nadam se pobjedi", izjavio je Ćurčić na konferenciji za novinare u Čačku.

On je dodao da je utakmica protiv Belgijanaca praktično baraž prije baraža i naglasio da će pomoć publike biti veoma značajan faktor. Kapiten ekipe Marko Petković kazao je da je srpski tim spreman za veliku borbu na terenu.

"Imamo mnogo razloga da očekujemo pozitivan rezultat", rekao je on.

Luka Milunović istakao je da će on i njegovi saigrači "pričati na terenu".

"Za nas je utakmica počela još u nedjelju, kada smo se okupili. Publika će nam davati dodatni "vjetar u leđa" i iskreno se nadam pobjedi", poručio je Milunović.

Utakmica između reprezentaciija Srbije i Belgije igra se u petak od 17 časova na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu i to pred publikom, jer je FSS odradio kaznu igranja pred praznim tribinama zbog incidenata u Kruševcu, protiv Engleza, u prethodnom ciklusu.

GOLMANI: Nikola Perić (Voždovac), Marko Dmitrović (Ujpešt Doža), Đorđe Lazović (Javor).

ODBRANA: Marko Petković (Crvena zvezda), Petar Golubović (OFK Beograd), Filip Stojković (Čukarički), Matija Nastasić (Mančester siti, povređen, možda će igrati), Uroš Vitas (Rad), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Nemanja Petrović (Partizan).

SREDINA: Srđan Mijailović (Kajserispor), Goran Čaušić (Eskišehirspor), Ivan Petrović (Radnički Kragujevac), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Filip Kostić (Groningen, povređen, sigurno neće igrati), Luka Milunović (Crvena zvezda).

NAPAD: Uroš Đurđević (Rad), Lazar Marković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Aleksandar Pešić (Jagodina), Nikola Stojiljković (Čukarički).

GRUPA 9

Italija - Severna Irska (četvrtak), Srbija - Belgija (petak, Gornji Milanovac, 17.00), Srbija - Italija (19. utorak, Gornji Milanovac, 17.00), Severna Irska - Kipar (utorak).

Belgija 4 - 0 - 1 (7:2) 12
Srbija 2 - 0 - 1 (6:4) 6
Italija 2 - 0 - 1 (4:3) 6
Kipar 2 - 0 - 3 (6:7) 6
S. Irska 0 - 0 - 4 (1:8) 0

(MONDO/Agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC