• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lakrdija: Svađa "selektora" i "novinara"

Ništa u srpskom fudbalu ne može da prođe kako treba. Poslije dugo vremena oživjela je ideja da igra "A" tim protiv selekcije "novinara", ali ...

 Lakrdija: Svađa "selektora" i "novinara" Izvor: MONDO

Srpski fudbale... Ima li ti spasa?

Poslije dugog niza godina oživjela je narušena tradicija održavanja utakmica između "A" reprezentacije i "selekcije novinara", na kojoj bi igrači koji su trenutno u drugom planu kod aktuelnog selektora mogli da se pokažu u duelu sa prvom selekcijom.

To je zaista dobra ideja i lijepa zamisao.

Ali, u Srbiji je to doživjelo debakl i prije nego što je trebalo da počne!

Naime, selektor novinarske selekcije Milovan Rajevac saopštio je u četvrtak da zbog privatnih obaveza koje ima i činjenice da "nije ispoštovan" neće voditi tim u prijateljskom meču sa "A" reprezentacijim Srbije narednog utorka u Užicu.

Na klupi "novinara" neće biti ni Jovan Sekulić, urednik sportske rubrike "Večernjih novosti", uz obrazloženje da "tu selekciju ne osjeća kao novinarsku, pošto je u pitanju spisak Ljubiše Stamenkovića, trenera Slobode, koji će se suprostaviti timu Siniše MIhajlovića".

Sekulić ja na konferenciji za medije u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije (FSS) naveo da je Stamenković promijenio osam igrača i da nije shvaćena poenta revijalne utakmice.

"Cilj je bio da se pomogne Siniši MIhajloviću, da vidi neke mlade i talentovane igrače, ali Stamenković je dodao osam igrača i ovo je sada njegova selekcija", objasnio je Sekulić, uz konstataciju da je trener Slobode kontaktirao samo sa dvojicom od pet novinara članova selektorske komisije.

Stamenković je odgovorio da nije u mogućnosti da se napravi najbolji tim, s obzirom na to da je većina igrača zauzeta obavezama u nacionalnim selekcijama i da spektakl u Užicu smatra kao priliku da se afirmišu srpski fudbal i srpska Superliga.

Milovan Rajevac nije htio da "polemiše", ali je priznao da na neki način nije ispoštovan, pošto je imao ideju da u novinarskoj ekipi budu između ostalih Nemanja Vidić, Adem Ljajić, Boško Janković, Milan Jovanović, Miloš Krasić, Gojko Kačar...

"Malo sam drugačije zamišljao ovu selekciju, ali nismo uspjeli da dobijemo više internacionalaca i sve je spalo na Superligu. Ne poznajem baš najbolje igrače iz naše lige, ali tu je kolega Stamenković i mislim da je sastav korektan. Nažalost, imam neke obaveze, pregovore u inostranstvu i nećiu moći da budem u Užicu, ali sam siguran da će u gradu gdje sam počeo trenersku karijeru biti priređen spektakl", poručio je Rajevac.

Utakmica između A selekcije Srbije i selekcije novinara igra se u utorak od 20 sati u Užicu.

Ili možda bolje ne?

(MONDO/Agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC