• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajevac: Zvezda se ne odbija

Srpski trener izjavio da bi prihvatio poziv Dragana Džajića da vodi crveno-bijele i najavio da postoji mogućnost da predvodi neku selekciju na SP.

 Rajevac: Zvezda se ne odbija Izvor: MONDO

Priznati srpski fudbalski trener Milovan Rajevac, koji je na prethodnom Mundijalu u Južnoj Africi sa selekcijom Gane osvojio peto mjesto, rekao je da se još nada da će biti akter Svjetskog prvenstva 2014. godine.

"Poslije uspjeha sa Ganom sve moje misli bile su usmjerene da ponovo odem na Mundijal. Bio sam uvjeren da sljedeće neće proći bez mene, preuzeo sam Katar, sa kojim sam prošao prvi krug kvalifikacija, ali potom sam napustio i čekao neku novu ponudu. Međutim, dosta se mjesta popunilo, iskreno, očekivao sam da kao peti na svijetu uzmem neku reprezentaciju, ali još to nije došlo. Ima nekih nagovještaja, vidjećemo do kraja godine, nije sve gotovo, ali mislim da ne smijem da propustim da prođe zima, a da ne preuzmem neku reprezentaciju ili klub", rekao je Milovan Rajevac u intervjuu Tanjugu.

Zbog pregovora oko novog angažmana Rajevac će narednih dana biti van Srbije, pa neće biti u mogućnosti da predvodi novinarsku selekciju u revijalnom meču protiv A tima u Užicu.

On ističe da je velika šteta za srpski fudbal što "orlovi" nisu uspjeli da obezbijede plasman na SP u Brazilu.

"Fudbal je veliki biznis, i mi smo mnogo izgubili što ne putujemo u Brazil, a malo smo i sami krivi. Na početku kvalifikacija napravili smo dosta grešaka, sad igramo dobro i žao mi je što nema nekih ključnih igrača, poput Ljajića. Belgija je odlična ekipa i mogli smo da se borimo sa njima, jer mislim da smo ispred Hrvatske. Ali, to je iza nas, moramo da gledamo da se kvalifikujemo na naredno Evropsko prvenstvo. Ni to nije lako, drugi napreduju, poput Bosne i Hercegovine, a mi smo napravili korak unazad i sad ga hvatamo. Ne bi smjelo da se desi da ne odemo na EP", jasan je Rajevac.

Planove o odlasku na Mundijal mogla bi da mu poremeti Crvena zvezda, budući da se odavno zna da je njen predsjednik Dragan Džajić odavno želio da ga angažuje.

"Zvezda je moj klub i, normalno, Zvezda se ne odbija. U Crvenoj zvezdu bi bili najsrećniji da se klub vrati na stare staze slave, publika se vraća, još samo rezultat je potreban", naglasio je srpski stručnjak.

Rajevac je poručio da je uvjeren kako će u Brazilu jedna selekcija iz Afrike stići bar do polufinala, od kojeg je njega sa Ganom dijelilo samo nekoliko centimetara.

"Možda sam u Africi sa Ganom mogao da budem i šampion svijeta, ali Asamoa Gijan nije realizovao taj penal protiv Urugvaja. Gana će sigurno u Brazil, imaće dobre šanse tamo, ali najjača ekipa iz Afrike je Obala Slonovače, a odličan tim ima i Egipat. Afrika je najveći izvor igrača, tamo radi veliki broj dobrih trenera i dosta su napredovali na taktičkom planu. Gana je u Južnoj Africi ušla među osam, a sada je vreme da neko uđe među četiri", zaključio je Rajevac.

(MONDO/Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC