• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti sada hoće - Kristijana Ronalda

Doktor Sulejman Al-Fahim, član organizacije koja je kupila Siti, najavljuje basnosnovnu ponudu u januarskom prelaznom roku sa asa iz komšiluka.

 Mančester siti sada hoće - Kristijana Ronalda Izvor: MONDO

ADUG, odnosno Abu Dabi Junajted Grupa, koja je nedavno kupila Mančester siti i momentalno potrošila desetine miliona dolara na pojačanja, od kojih je najzvučnije Robinjo iz Real Madrida (42 miliona evra), objavila je planove za januarski prelazni rok.

A, to je - ni manje, ni više - Kristijano Ronaldo iz Mančester junajteda.

"Ronaldo je rekao da bi voleo da igra za najveći klub na svetu, tako da ćemo u januaru proveriti da li je bio ozbiljan u toj izjavi. Real Madrid je procenio njegovu vrednost na 160 miliona dolara, ali za takvog igrača, odnosno da bi smo ga doveli, spremni smo da ponudimo 240 miliona dolara", rekao je doktor Sulejman Al-Fahim, član organizacije koja je kupila Siti.

"Zašto da ne? Postaćemo najveći klub na svetu, veći od Reala i Mančester junajteda zajedno", poručio je Al-Fahim.

Ova izjava do te mere je iziritirala Engleze, koji su na svim mogući fudbalskim sajtovima, forumima i kontakt emisijama na TV-u i radiju u glas poručili "da je fudbal mrtav".

Navijači Junajteda podsećaju Al-Fahima da je Kristijano poručio da želi da igra "za najveći", a ne "za najbogatiji" klub na svetu.

Al-Fahim ne mari za to, on je i pre tih prozivki najavio da će Siti postati najveći klub na svetu, mada nije tačno objasnio koliko će za to vremena biti potrebno. Posle šokantnog preotimanja Robinja ispred nosa Čelsiju, on je dodao da Siti namerava da dovede i Fernanda Toresa iz Liverpula, odnosno Seska Fabregasa iz Arsenala.

"Građani" su umalo otrgli Dmitra Berbatova gradskom rivalu. Malo pre Fergusonove, na "Vajt Hart Lejn" stigla je ponuda Sitija od skoro 35 miliona funti za Bugarina, na šta je Junajted odgovorio ponudom od 30,75 miliona funti i mladim Frezerom Kempbelom. Totenhem je prihvatio ovu drugu.

"Mi ne želimo samo da Mančester siti bude konkurent za titulu u Premijer ligi, želimo da osvojimo i Ligu šampiona. Želimo da napadnemo svaki mogući trofej", grandomanski je pričao Al-Fahim, jedan od vlasnika tima koji je prošle sezone završio kao deveti u ligi.

Kupovinu Mančester sitija od kontroverznog Taksina Sinavatre, on je uporedio sa efektom koji su Čelsi i Abramovič postigli pre nekoliko godina. Kada je Rus kupio Čelsi i doveo vrhunskog menadžera i odlične igrače, klub je osvojio dvostruku uzastopnu titulu prvaka Engleske i nekoliko Kupova.
Međutim, navijači Mančester junajteda podsećaju ga da u Engleskoj postoje samo dva kluba: Junajted i ostali.

Slično razmišljaju i navijači Liverpula, ali je pitanje da li će njihove zvezde moći da kažu ne milionima, do juče, "malograđana", a sada bogate aristokratije engleskog fudbala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC