• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U21: Poraz "zmajića" koji boli

Mlada reprezentacija BiH povela protiv vršnjaka iz Španije, a onda doživjela pravi debakl - 1:6.

 U21: Poraz "zmajića" koji boli Izvor: MONDO

Reprezentacije BiH i Španije do 21 godine odigrale su na Bilinom polju u Zenici utakmicu petog kola kvalifikacija za EP, koja je završena ubjedljivom pobjedom gostiju 6:1.

Španci su opravdali ulogu favorita  i ne samo to, nanijeli su mladoj reprezentaciji BiH jedan od najtežih poraza u istoriji, iako je sredinom poluvremena izgledalo da "zmajići" mogu i iznenaditi.

Počelo je dobro za selekciju Vlade Jagodića, koji je najavio da se njegova ekipa neće zalijetati, i BiH je povela iz jednog odličnog kontranapada.

Španci su izgubili loptu na sredini, Zakarić je odlično uposlio Prcića koji precizno šutira i matira Pačeka na radost malobrojnih gledalaca na Bilinom polju.

Reprezentacija BiH je odolijevala Špancima koji su imali incijativu i posjed lopte, sve do 33 minuta kada je član Barselone na pozajmici u Evrtonu Đerar Deulofe probio po desnoj strani i centrirao u peteras a lopta je pogodila u Barišića i odbila se u mrežu.

U međuvremenu se desila jedna sporna situacija kada je Miguez udario, činilo se namjerno, Mešanovića bez lopte, ali je sudija na kraju obojici pokazao po žuti karton.

„Furija“ je došla u vođstvo poslije još jedne nespretne intervencije naše odbrane, Kovačević je u 44. minutu pas upućen Toresu pokušao da presječe, ali je lopta na kraju završila baš ispred španskog igrača koji je nepogrešiv u šesnaestercu – 2:1.

U trećoj minuti sudijske nadoknade Španci su došli i do trećeg pogotka. Deulofe je ponovo bio opasan po desno strani a sudija je poslije njegovog duela sa Bevabom i Krunićem pokazao na bijelu tačku. Precizan za 3:1 bio je Morata.

U nastavku je postojao samo jedan tim na terenu - selekcija Španije.

Deulefu je u 52. minutu pogodio stativu, ali goleada je ipak nastavlejna nešto kasnije u 61. minutu kada je napadač Atlettik Bilbaa Iker Muniain pogodio za 4:1 poslije asistencije Deullofea.

Samo četiri minute kasnije bilo je 41, pogodio je Tores, a u 69. minutu poslije sumnjivo doduđenog jedanaesterca Deulofe je dobio priliku da sa bijele tačke pogotkom kruniše sjajnu partiju protiv BiH i to je i učinio.

Mlada reprezentacija Španije upisala je petu pobjedu u isto toliko mečeva u ovim kvalifikacijama i ukupno 12. pobjedu u nizu.

Rezultati Grupe 4:

Mađarska – Albanija 0:2

BiH – Španija 1:6

Tabela: Španija (5) 15, Austrija (4) 9, Mađarska (5) 9, BiH (6) 6, Albanija (6) 3

*u zagradi je broj odigranih utakmica

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC