• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bunjevčević: Da sam bolji, bio bih u Barseloni

Nismo podržali Toleta. Ja sam predložio Zemana. Kako je trebalo da reagujemo na šamar Koromanu? Od Jankovića su pravili novog Murinja.

 Bunjevčević: Da sam bolji, bio bih u Barseloni  Izvor: MONDO

U večeri kada je i zvanično otišao sa mesta sportskog direktora FK Crvena zvezda, Goran Bunjevčević nije se pojavio pred medijima na zvaničnoj konferenciji za štampu, ali jeste kasno uveče na SOS kanalu, u kontakt emisiji Nebojše Petrovića.

Društvo mu je pravio glumac Ivan Bekjarev.

Mi vam prenosimo najzanimljivije odgovore:

"Najlakše biti general posle bitke. Sve vreme sam radio maksimalno časno i pošteno i sigurno da sam želeo najbolje klubu. Ali, mnogo stvari je uticalo na to da ne ostvarimo željeni rezultat. Od trenera, igrača, službi u klubu koje smo oformili, svi su radili za dobro Zvezde, ali splet razroraznih okolnosti u klubu i van nijega to nije dozvolio", rekao je Bunjevčević.

"Kao posledica, došlo je skandiranje navijača".

"Skandiranje je dokaz kako ste radili i kako su to ljudi videli. Razne stvari dovele su do toga da nam se skandira, od milionskih poziva i pritisaka, medijskih napadanja".

"Otišao bih i da smo prošli Apoel, sigurno".

Da li je očekivao da će to doživeti kada se vraćao iz Engleske?

"Bio sam sprenman na sve kada sam došao. Došao sam u grupu ljudi, časnih i poštenih. Vremenom, grupa se smenjivala, raspiala i na kraju su ostala samo dvojica... A, ostali su govorili "Ajde, vidite šta rade?" Na kraju se sav neuspeh srušio na Spasojevića i mene, da smo za sve krivi... Da li smo znali ili ne da radimo svoj posao, to druga stvar, ali imali smo opstrukcije..."

Saopštenja umesto konferencija za javnost.

"Iz kog ugla su nam zamerali? Trudili smo se da budemo maksimalno transparentni, mogli su da me zovu na telefon, ako su nešto želeli da pitaju... Želeli smo da uvedemo promene u odnosima sa javnošću. Novinari su navikli na kuolare, mobilne telefone, "iz nezvaničnih izvora". U stanju su da o meni napišu svašta, a da ja posle demantujem, da to nije istina... To ne želim. Hteli smo da komuniciramo na drugi način, novinar koji hoće intervju može da se javi na sajt i zakaže intervju koji želi. Ima mnogo medija i to nije bilo moguće".

Onda je nastavio...

"Informacije dobijaju od nezvaničnih izvora, pa se potpišu kao ekipa, ne sme da se potpiše novinar..."

"Možda smo tu atmosferu i zaslužili"

Zašto se Spasojević nije obratio javnosti posle svega?

"Treba shvatiti pod kakvim je pritiskom. Nije lako voditi Crvenu zvezdu i toga smo sada svesni, sada kada svi žele naš skalp".

Bunjevčević se setio jedne stvari.

"Nismo podržali Toleta Karadžića u izborima za predsednika FSS i to svima želim da stavim do znanja. Ako iko misli da treba menjati Savez, ja mislim! Sada je trebalo. Četiri godine da se borimo sa nekim ljudima koji vode fudbal i ništa se nije promenilo".

Zašto u tom slučaju Zvezda nije podržala Dragana Acu Bulića?

"Verovatno je predsendik procenio da je između dva kandidata najbolje biti neutralan, da bi se dobila mesta koja nam sleduju... Neću da govorim u njegovo ime, ja imam svoj stav. Između dva kanadidata, bilo teško da se opredelimo za Acu Bulića, ja ga volim i cenim, ali da bismo dobili poene našli smo se na sredini".

Onda je dodao:

"Sramota Zvezde je što nije imala svog kandidata, ali nismo mogli da ga nađemo u klubu. Možda smo mogli da poguramo Bingulca, ali bilo je kasno... Naišao je takav period da nismo odreagovali".

Zeman?

"Dolazak je bio moj predlog. Saša Janković je sjajno obavio funkciju trenera, isključivi razlog za smenu bilo je pitanje autoriteta i nediscipline. Razgovarali smo više puta o konferencijama za štampu gde se stvarao trend o njemu kao Zvezdinom detetu, novom Murinju... On je kao trener možda imao perspektivu, ali doveden je kada možda nije bilo realno da dođe na to mesto. Isto važi i za mene. ja nisam realno bio u stanju da vodim klub. Moj hendikep je bio taj što nisam imao Džaju da me posavetuje, a moje kolege u Partizanu imaju to. Oterali su Bjekovića i Zečeviča, a sada im oni vode politiku".

"Tražili smo trenera koji će zavesti red i disciplinu u tim, jer se dešavalo da igrači kod Jankovića u hotelu kasne na spavanje, da u karantinu vlada nedisciplina... Hteli smo trenera koji će odraditi teške fizičke pripreme, uvesti ofanzivan fudbal. Pa i navijači su znali za to. Bila nam je potrebna ta disciplina koju je uveo Mateus. Bio sam ubeđen da je to Zdenjek Zeman i još sam ubeđen da on to može".

"Vodio sam se isključivo sportskim motivima, ali nisam ja smenio Jankovića, već ga je smenio UO na moj predlog".

Da li je učestvovao u dovođenju pojačanja?

"Nisam garantovao za sve. Postoje igrači koje sam ja aminovao.I smatram da imaju kvalitet za Crvenu zvezdu. Ali, neki su došli na insistiranje drugih i hteo sam da vidim kako će se pokazati".

Marko Nikolovski, novinar "Vesti", bio je prvi gledalac koji se javio i pitao je Bunjevčevića zbog čega tim nije formirao, kako je najavljivao, do 7. jula, kako bi ekipa bila spremna za Apoel. Njega je takođe zanimalo kako je moguće da Bunjevčević kao bivši igrač Zvezde dozvoljava da se igrači pokažu i formiraju u prvom timu, odnosno kako nije svestan da su timu potrebni formirani igrači koji odmah mogu da uzvrate.

"Najlakše je reći da posao nije obavljen jer su problem pare, ali Goran Bunjevčević neće to da uradi. Sredstva su ostala blokirana, čekao se novac od igrača koje smo prodali, da bih mogao da dovedem kvalitetna pojačanja. Poštujem funkciju predsednika, genseka Crvene zvezde, oni su po hijerarhiji iznad mene... Dobri igrači neće da dođu u Srbiju. Naši, mole Boga što su pobegli odavde. Neće da dođu.

O promašenim pojačanjima?

"Da mogu da pogodim svakoga verovatno bih bio u Barseloni".

Šamar Koromanu, odnosno zbog čega se Uprava nije oglasila?

"Ne znam šta ste očekivali da uradimo? Uveren sam da su stvari izmakli kontroli i da je tom navijaču sada žao".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC