• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović za MONDO: Borac do proljeća lider

"Vjerujem da imamo kvalitet, snagu i znanje da sačuvamo prvu poziciju bez obzira na izuzetno težak raspored", kaže trener Borca Dragan Jović.

 Jović za MONDO: Borac do proljeća lider  Izvor: MONDO

Fudbalere Borca do početka prave zimske pauze u Premijer ligi Bosne i Hercegovine očekuju još tri veoma nezgodna protivnika...

Prvi od njih je novi premijerligaš Vitez (nedjelja 13 h), koji igra kao preporođen dolaskom Ante Miše za novog trenera. ''Vitezovi'' su vezali dva domaća trijumfa i to vrlo ubjedljivo savladavši Zvijezdu (3:1), a potom i Travnik (3:0) uprkos činjenici da domaće utakmice igraju na ''neutralnom'' Kamberovića polju u Zenici...

''Vitez pruža dobre partije cijelu polusezonu, a sada tu njihovu igru prate i dobri rezultati. U posljednja dva meča dali su šest golova i ne samo da igraju borbeno već i lijepo i sigurno će biti opasan rival. Kako bi došli do pozitivnog rezultata, a to je pobjeda ili remi, moramo da odigramo na mnogo većem nivou nego što smo pokazali protiv Čelika (0:0). Što se tiče činjenice da se meč igra na 'neutralnom' terenu, mislim da se Vitez već odomaćio u Zenici i tu nećemo imati nikakvu prednost. Ali imaćemo podršku naših navijača i imaćemo korektnu atmosferu, pa možemo da se nadamo da ćemo se s ovog gostovanja vratiti neporaženi'', izjavio je Dragan Jović.

Prema njegovim riječima, svi fudbaleri Borca konkurisaće za nedjeljnu utakmicu 17. kola jer nema bolesnih, povrijeđenih ni suspendovanih igrača.

''Vjerovatno je jedino Srđan Grahovac umoran zbog nastupa na meču mlade reprezentacije BiH protiv Španije (1:6) i razmisliću hoće li biti starter protiv Viteza''.

Poslije Viteza, Borcu u naredna dva kola predstoje dva derbija - u Banjaluci protiv Olimpika, koji još nije poražen u gostima i na Grbavici protiv Željezničara, koji je vezao nekoliko pobjeda i vratio se u trku za odbranom titule.

''Mi ćemo učiniti sve da ostanemo lideri na tabeli poslije ove najduže pauze koja nas očekuje po završetku meča u Sarajevu. Praktično ćemo tri mjeseca odmarati jer će proljećni dio prvenstva biti nastavljen tek u martu. Bili smo lideri od samog početka i bilo bi šteta da tu poziciju izgubimo u ovom finišu prvog dijela sezone. Vjerujem da imamo kvalitet i snagu i znanje da sačuvamo prvu poziciju bez obzira na izuzetno težak raspored''.

VOLIO BIH DA OSTANEM NA PROLJEĆE

Među navijačima crveno-plavih preovladava mišljenje da je ostanak Jovića na klupi Borca i u proljećnom dijelu šampionata BiH jedan od najvažnijih zadataka uprave "Velikana iz Platonove".

''Ne bih volio da se moj ostanak u Borcu nameće kao ključno pitanje jer za jesenju titulu su najzaslužniji igrači...Vidjećemo poslije meča sa Željom da li ću ostati, ali mogu iskreno reći da ne bih volio da napustim Borac. Započeo sam jednu dobru priču i volio bih da zajedno s igračima i ljudima koji vode ovaj klub to završimo na najbolji mogući način. Želim da ambicije, koje su mnogo veće nego na početku sezone, ispunimo i obradujemo sve navijače crveno-plavih. Oni su nam bez kurtoazije u svim mečevima, domaćim ili u gostima, zaista bili 12. igrač'',
zaključio je šef struke Banjalučana.

(N. Š./ MONDO, foto: FK Borac)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC