• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: ''Sokolovi'' na Koševu

Predstojećeg vikenda utakmicama 17. kola nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine. Derbi kola Sarajevo - Slavija, Borac gost Viteza.

 PREMIJER BiH: ''Sokolovi'' na Koševu Izvor: MONDO

Derbi meč drugog ''proljećnog'' kola prvenstva BiH igra se u nedjelju na Koševu (17 h, Arena sport 1), gdje drugoplasirano Sarajevo dočekuje Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Ako je suditi po rezultatima u posljednjih nekoliko utakmica, formi i domaćem terenu, bordo klub je apsolutni favorit u odnosu na ''sokolove'', ali u fudbalu favoriti uvijek ne pobjeđuju.

Posebno jer je ekipu iz Istočnog Sarajeva preuzeo nekadašnji strateg Modriče i banjalučkog Borca Slaviša Jovičić, čiji debi na Koševu bi mogao da "trgne" fudbalere Slavije.



''Došao sam u Slaviju s namjerom da radimo na duže staze i ekipu vratimo tamo gde joj je objektivno i mjesto, u vrh Premijer lige BiH'', izjavio je Božičić poslije preuzimanje tima od otpuštenog Dragana Radovića.

Trener Sarajeva Husref Musemić smatra da je dolazak Slavije s novim trenerom otežavajuća okolnost za njegov tim, ali je ipak uvjeren u pobjedu.

"Kvalitetnija smo ekipa i očekujem pobjedu. Dobro poznajem ekipu Slavije, gledao sam ih u par navrata, pa i njihov posljednji susret s Veležom i mogu vam reći da nisu naivni. 'Rođeni' su imali i malo sreće. Respektujemo svaku ekipu, pa tako i Slaviju, ali u isto vrijeme smo i uvjereni u svoj kvalitet", izjavio je Musemić.

Treće plasirani Željezničar bi mogao da preskoči gradskog rivala na drugom mjestu ukoliko u subotu na "Piroti" pobijedi ekipu Travnika. Ali to će biti lakše reći nego učiniti jer Željo nije slavio u Travniku punih osam godina.

"Očekujem jako tešku utakmicu s obzirom na tradiciju koju imamo sa Travnikom. Naravno, mi ćemo ići na pobjedu kao i u svakoj utakmici i, ako budemo pravi, ona će i doći. Nadam se velikoj podršci naših navijača koji nas na 'Piroti' uvijek podrže na najbolji način", rekao je u posljednje vrijeme ponajbolji fudbaler kluba sa Grbavice Rijad Bajić.

"Veziri" su u posljednjih pet susreta upisali smo jednu pobjedu i trijumf nad aktuelnim šampionom BiH bi im došao kao "melem na ranu" u borbi za opstankom.

"Sigurno je da imamo imperativ pobjede. 'Pirota' je neosvojiva tvrđava za tim Želje već dugo godina i vjerujem da će tako ostati i poslije ovog susreta. Protiv aktuelnog prvaka želimo pobjedu kako bi popravili loš utisak iz prethodnih mečeva'', rekao je fudbaler Travničana Aladin Isaković.

Lider šampionata, banjalučki Borac ide u goste Vitezu na zeničko "Kamberovića polje" s namjerom da ostvari pozitivan rezultat kako bi zadržao čelnu poziciju na tabeli.

PAROVI 17. KOLA



Subota (13 h)

Velež - Široki Brijeg
Zvijezda - Radnik
Rudar - Zrinjski (TV BHT 1)
Travnik - Željezničar
Olimpik - Čelik

Nedjelja (13 h)

Vitez - Borac
Mladost - Leotar
Sarajevo - Slavija (17 h, Arena sport 1)

Tabela: Borac 34, Sarajevo 30, Željezničar 29, Olimpik 28, Široki Brijeg 27, Zrinjski 27, Velež 25, Zvijezda Gradačac 20, Radnik 20, Slavija 19, Čelik 19, Vitez 16, Rudar Prijedor 13, Travnik 13, Mladost 12, Leotar 9.

(MONDO, foto: FK Sarajevo, Press.rs, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC