• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačani "orlići" pali u nadoknadi

Mlada reprezentacija Srbije odigrala uzbudljiv meč u Gornjem Milanovcu protiv Belgije, ali osvojila samo bod (2:2).

 Pojačani "orlići" pali u nadoknadi Izvor: MONDO

Tako blizu, a tako daleko...

U izuzetno važnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine, 2015. u Češkoj, Srbija je bila na korak od pobjede, ali je osvojila bod.

U 85. minutu smo poveli 2:1 protiv Belgije sjajnim golom Aleksandra Mitrovića, a onda nas je u trećem minutu nadoknade "pokopao" Pjer Ngava.

Ironija, saigrač našeg golmana Marka Dmitrovića u mađarskom Ujpeštu.

Iskoristio je konfuziju u odbrani "orlića", koja je cijelo drugo poluvrijeme bila na velikim mukama. Belgijanci uporno napadali u namjeri da nadoknade gol primljen već u 4. minutu, kada je Uroš Đurđević lobovao Kolina Kusemansa poslije sjajne akcije sa Milošem Jojićem.

Uspjeli su da izjednače u 77, opet poslije gužve u našem kaznenom. Šutirao je kapiten Pol Mpoku, a lopta na putu ka golu zakačila Lazara Ćirkovića, promenila pravac i prevarila Dmitrovića.

Vidjelo se u tim trenucima, preciznije od povratka sa odmora, da gol Srbije "visi u vazduhu", ali su naši defanzivci, predvođeni odličnim golmanom, uspijevali da se odbrane.

Poslije 1:1 izabranici Radovana Ćurčića zaigrali su kao tokom prvog poluvremena: napadački i odlučno da zatresu mrežu. Potšo im se to isplatilo prelijepom solo-akcijom Mitrovića, pitanje je samo zašto sve vrijeme nisu igrali tako?

Pojačani za A reprezentativce Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića i Miloša Jojića, "orlići" su od starta utakmice pokazali da mogu da pariraju kvalitetnim Belgijancima, koji nisu slučajno vodeći na tabeli Grupe 9.

Šteta samo što nisu do kraja odigrali u istom ritmu, već su u drugom poluvremenu riješili da čuvaju 1:0.

Možda bi bilo drugačije da je sudija Ilias Spatas iz Grčke pokazao na bijelu tačku kada je Lazar Marković pao u kaznenog Belgije poslije starta Dina Arslanagića, ali ne vrijedi žaliti za nedosuđenim penalom.

Bilo je još dovoljno drugih prilika da se savlada Kusemans...

Sa ovim bodom Srbija je ostala treća na tabeli (4 utakmice, 7 bodova). Ispred nas su Italija (4 utakmice, 9 bodova) i Belgija (6 utakmica, 13 bodova). U leđa nam trenutno gledaju Kipar (5 ut, 6 bodova) i Sjeverna Irska koja je poražena u svih pet utakmica.

Narednu utakmicu Srbija će igrati u utorak protiv Italije, takođe kao domaćin.

Podsjetimo, u narednu fazu kvalifikacije prolaze sve prvoplasirane ekipe iz 10 grupa i četiri najbolje drugoplasirane. Dakle, još postoji nada da će "orlići" letjeti u Češku.

SRBIJA: Dmitrović, Petković, Petrović, Spajić, Vitas (37. Ćirković), Mijailović, Brašanac, Jojić, Marković (88. Radoja), Mitrović, Đurđević (55. Milunović).

BELGIJA: Kusemans, Arslanagić, Mehele, De Bok, Ngava, Malanda, Mpoku, Azar (81. Bruno), Prat (88. Ntambve), Vetokele (53. Batšaji), Fereira-Karasko.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC