• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Željo prekinuo crnu seriju na "Piroti"

Prvi put od 2005. godine fudbaleri Željezničara savladali Travnik na "Piroti". Jedanaesti prvenstveni remi Čelika!

 PLBiH: Željo prekinuo crnu seriju na "Piroti" Izvor: MONDO

Stadion "Pirota" do sada nikako nije ležao fudbalerima Željezničara. "Plavi" sa "Grbavice" od 2005. godine nisu slavili u Travniku u premijerligaškim duelima. Početak meča mirisao je da će neugodna tradicija po šampione biti nastavljena i u ovom kolu. Ipak...

Golom Aladina Isakovića Travnik je od 10. minuta vodio protiv Željezničara sa 1:0 sve do kraja prvog dijela igre. Ali, gosti se nisu predavali i pred odlazak na pauzu postigli su dva gola. Prvo je Jani Urdinov u 44. minutu sa "bijele tačke" izjednačio na 1:1, a u prvom minutu sudijske nadoknade vremena Armin Hodžio pogodio je za potpuni preokret. U nastavku su mreže mirovale, pa je aktuelni šampion stigao do gostujućih bodova i približio se lideru Borca na samo dva koraka.

Dosta uzbuđenja viđeno je u prvom poluvremenu utakmice u Prijedoru. Zrinjski je u ranoj fazi utakmice ostao bez Zorana Brkovića, koji je u 14. minutu rukom namjerno udario jednog fudbalera Rudar Prijedora, pa je zaradio direktan crveni karton. Međutim, to nije smetalo "plemićima" da samo osam minuta kasnije dođu do prednosti. Ivan Crnov uposlio je Milet Pehara koji pogađa za 0:1. U drugom poluvremenu pokušavali su domaći igrači doći do izjednačenja, ali jalovom igrom nisu stvorili ozbiljnije šanse za pogodak. Sve to kaznili su gosti iz kontranapada u 64. minutu. Ponovo su akteri bili isti kao i kod prvog gola, Crnov asistira Peharu za konačnih 0:2.

U hercegovačkom derbiju Široki Brijeg je deklasirao Velež u "Vrapčićima" sa 3:0. U 26. minutu gosti su poveli golom Dine Ćorića, a do kraja prvog poluvremena uspjeli su i poduplali prednost preko svog najboljeg strijelca Vagnera. Sjajni Brazilac u 68. minutu postigao je svoj drugi, a za Širokobriježane treći pogodak za konačnih i ubjedljivih 0:3.

Zvijezda iz Gradačca minimalnim rezultatom savladala je Radnik na svom stadionu. Jedini pogodak protiv oslabljenih gostiju iz Bijeljine postigao je Jovan Radivojević u 11. minutu.

Na sarajevskoj "Otoci" Olimpik i Čelik odigrali su meč bez pogodaka, što je Zeničanima bio čak 11. remi ove sezone u 17 susreta!

Posljednja tri meča ovog kola na programu su sutra.



Rezultati 17. kola:
Olimpik - Čelik 0:0

Rudar Prijedor - Zrinjski 0:2 (0:1)
/Pehar 22, 64/

Velež - Široki Brijeg 0:3 (0:2)
/Ćorić 26, Vagner 45, 68/

Travnik - Željezničar 1:2 (1:2)
/Isaković 10 - Urdinov 44 pen, Hodžić 45/

Zvijezda Gradačac - Radnik 1:0 (1:0)
/Radivojević 11/

U nedjelju:
Vitez - Borac (13.00)
Mladost - Leotar (13.00)
Sarajevo - Slavija (17.00, Arena sport 1)

Tabela: Borac (-1) 34, Željezničar 32, Sarajevo (-1) 30, Široki Brijeg 30, Zrinjski 30, Olimpik 29, Velež 25, Zvijezda Gradačac 23, Čelik 20, Radnik 20, Slavija (-1) 19, Vitez (-1) 16, Rudar Prijedor 13, Travnik 13, Mladost (-1) 12, Leotar (-1) 9.

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC