• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ: "Super orlovi" i "slonovi" u Brazilu

Nigerija i u drugom meču bolja od Etiopije čime je rezervisala kartu za Mundijal 2014.

 BARAŽ: "Super orlovi" i "slonovi" u Brazilu Izvor: MONDO

Evropski "orlovi" će Svjetsko prvenstvo naredne godine vidjeti preko malih ekrana, a afrički "super orlovi" će uskoro put Brazila. Možda su i zbog toga oni super, a ovi drugi samo "orlovi".

Nigerija je bez greške odigrala baraža dvomeč protiv Etiopije i plasirala se na najveću smotru svjetskog fudbala, peti put u istoriji. Od Mundijala u SAD 1994. godine preskočili su samo turnir u Njemačkoj 2006.

Poslije 2:1 u Adis Abebi, gdje je 13, oktobra junak bio Emanuel Emenike, koji je sa dva gola preokrenuo rezultat, u revanšu odigranom u Kalabaru "super orlovi" su slavili 2:0.

Baš kao i u prvoj utakmici, odlučujući pogodak postignut je sa 11 metara, a strijelac u 20. minutu bio je fudbaler Liverpula Viktor Mozes. Pobjedu je samo potvrdio još jedan Viktor, ali iz moskovske Lokomotive - Obina.

Konačnih 2:0 postavljeno je osam minuta prije kraja.

Nigerija je tako postala prvi poznati učesnik Svjetskog prvenstva sa afričkog kontinenta. Gana će gotovo sigurno istim putem, jer je ispred Egipta nemoguća misija da nadoknadi 1:6 iz prvog meča.

U subotu je i Obala Slonovače ovjerila vizu za Mundijal. "Slonovi" su na neutralnom terenu u Kazablanki protiv Senegal sačuvali 3:1 iz prvog meča, nisu ni poraženi - 1:1. Domaćin je poveo golom Muse Soua u 77, a izjednačio je Salomon Kalu u četvrtom minutu nadokande.

U ostalim utakmicama baraža snage će odmjeriti u nedjelju Kamerun i Tunis (0:0), dok se u utorak sastaju Alžir i Burkina Faso (2:3), odnosno Egipat i Gana.

(MONDO, foto: AP Photo/Sunday Alamba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC