• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stamenković, a ne novinari protiv selektora"

Udruženje sportskih novinara Beograda ne podržava način na koji je FSS preuzeo organizaciju tradicionalne utakmice.

 "Stamenković, a ne novinari protiv selektora" Izvor: MONDO

Najstarije srpsko strukovno udruženje sportskih novinara oglasilo se u subotu kako bi razjasnilo okolnosti pod kojima je njegov predstavnik Jovan Sekulić istupio iz stručnog štaba novinarske selekcije, za predstojeću utakmicu u Užicu protiv "A" tima Srbije.

USNB podseća da je meč "Novinari protiv selektora" u prethodne 42 godine odigran 21 put i da su FSS i to udruženje uvijek bili partneri u organizaciji.

Ovog puta, smatra USNB, to nije bio slučaj, "vjerujemo, kao posljedica neplanirane i stihijske organizacije u kratkom vremenskom roku".

"Za prethodnu 21 utakmicu novinari su selektovali perspektivne igrače i birali najbolje trenere, koji su im samo pomagali u vođenju utakmice. Danas smo svjedoci sasvim različitog koncepta, po kojem je jedan ligaški trener po svojoj volji odabrao igrače, od kojih većina sigurno nema reprezentativnu perspektivu", poručuju novinari, aludirajući na stratega Slobode, Ljubišu Stamenkovića.

"FSS je, kako bi naziv utakmice imao smisla, angažovao nekoliko novinara po svom izboru, bez očekivane uloge u pripremi i realizaciji manifestacije. Shvativši da ovoga puta nije riječ o novinarskoj selekciji i da je napuštena izvorna ideja, kolega Jovan Sekulić odlučio je da ne bude statista na klupi Stamenkovićeve selekcije i USNB podržava njegovu odluku".

"U navedenim okolnostima, utakmica koja će biti odigrana u Užicu trebalo bi da nosi naziv 'Stamenković protiv selektora', a ne 'Novinari protiv selektora'".

Od dogovorene uloge u stručnom štabu novinarske selekcije odustao je prije nekoliko dana i Milovan Rajevac, pravdajući to privatnim obavezama, mada je usput iznio i neke primjedbe na koncepciju događaja.

USNB na kraju saopštenja, koje je potpisao predsjednik Aleksandar Simić, dodaje da nije u pitanju "lakrdija", niti "svađa novinara i selektora", već "pogrešan način na koji je FSS pokušao da obnovi jednu sjajnu manifestaciju".

"Pozivamo predstavnike FSS da po izvornim idejama i principima u najskorije vrijeme zajedno počnemo organizaciju utakmice 'Novinari protiv selektora 2014', kako bi ljubitelji fudbala u Srbiji ponovo uživali u istinskom spektaklu".

(MONDO, foto: MONDO/Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC