• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZMAJEVI": Ne plašimo se Argentine!

Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u Sent Luisu, gdje će u noći između ponedjeljka i utorka odigrati prijateljski meč protiv Argentine.

 "ZMAJEVI": Ne plašimo se Argentine! Izvor: MONDO

Posljednja grupa igrača doputovala je sinoć uoči prvog treninga koji će biti održan na stadionu Univerziteta Sent Luis u 18 sati.

Atmosfera je bila vedra jer se na doručku pojavila većina "zmajeva" koji su se žalili da su loše ili nikako spavali. Izuzetak je bio golman Stouk sitija Asmir Begović koji nije imao problema sa snom i uticajem vremenske razlike.

Kapiten Emir Spahić je bio raspoložen iako nije spavao i s otimizmom očekuje susret protiv Argentine.

"Prije svega raduje me što igramo u Sent Luisu gdje ima dosta naših ljudi koji će siguran sam napraviti dobru atmosferu. Naravno, mi smo došli ovdje da se predstavimo u najboljem izdanju, te da potvrdimo da naš plasman na Mundijal nije bio slučajan već da smo među najboljim evropskim ekipama. Zato mislim da će nam dobro doći ova utakmica da uporedimo gdje smo u odnosu na jednu od najboljih svjetskih reprezentacija, što Argentina sigurno jeste. Vjerujem da možemo da odigramo u visokom ritmu i ostvarimo dobar rezultat", izjavio je kapiten, prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Zoran Krvžić je upisao već jedan nastup i, u iščekivanju novog ne krije da se ne plaši nikoga pa ni "gaučosa".

"Svakog protivnika respektujem, ali nikoga se ne plašim. Žao mi je samo što Leo Mesi neće igrati jer bi to za nas bio još motiv više da odigramo dobro".

Avdija Vršajević uvjeren je da će "zmajevi" ostvariti dobar rezultat.

"Sigurno da će to biti teška utakmica protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu, ali sam isto tako ubijeđen da ćemo mi dati sve od sebe na terenu i vjerujem da sa takvom igrom možemo ostvariti dobar rezultat".

Optimizam ne krije ni Adnan Zahirović…

"Sigurno će biti dobra utakmica. Svi znamo s kakvim igračima oni raspolažu, ali isto tako mi možemo svima da pariramo. Ako dobro odigramo nadam se pobjedi".

Slično razmišlja i Edin Višća:

"Nakon plasmana na SP jedna veoma dobra provjera nam je utakmica protiv Argentine. Očekujem prije svega dobru atmosferu i podršku navijača. Mislim da je važno da svi igrači nakon ovog susreta ostanu zdravi, jer sam siguran da će ‘izgarati’ na terenu. Siguram sam da će svi dati svoj maksimum i da možemo ostvariti povoljan rezultat".


(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC