• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko poslije Mihajlovića?

Siniša Mihajlović odlazi sa mjesta selektora srpske reprezentacije? Koga na njegovo mjesto?

 Ko poslije Mihajlovića? Izvor: MONDO

Sinišu Mihajlovića čekaju u Sampdoriji i, prema vijestima iz Italije, on će od naredne nedjelje sjediti na klupi tima za koji je svojevremeno igrao.

Tačnije, u srijedu će otići u Đenovu, a u nedjelju trebalo bi da debituje na klupi "Dorije" protiv Lacija 24. novembra.

Najnovije informacije, ne samo iz Italije, već iz iz Srbije koje govore da se on pozdravio i oprostio sa pojedinim reprezentativcima koji u utorak neće igrati u revijalnom meču protiv selekcije "Novinara", govore u prilog tome da je Mihajlović BIVŠI selektor "orlova".

Iako je Fudbalski savez Srbije želeo da produži saradnju sa Mihajlovićem, očigledno je da su prevagnule neke druge stvari, ne samo finansijske, a i ovo bi mogao da bude znak da je Tomislav Karadžić definitivno odlučio da ode sa mjesta predsjednika FSS.

Mihajlović nije ostvario rezultat, odnosno nije odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Brazil naredne godine, što je glavna zamerka njegovih oponenata. Ali, niko ne spori da je uspio u namjeri da podmladi tim i da napravi odličnu bazu za naredni kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

Sada je pitanje ko će biti Mihajlovićev nasljednik, odnosno sedmi selektor fudbalske reprezentacije Srbije od 2006. godine?

Mediji barataju sa više imena: Ivan Jovanović, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Milovan Rajevac, Dragan Stojković, Aleksandar Stanojević, čak i Feliks Magat! Iza većine njih stoji ogroman znak pitanja, jer imaju dobre i čvrste ugovore sa klubovim u kojima trenutno rade. Ili imaju dobre ponude.

Ako Karadžić i njegovi saradnici napuste sadašnje pozicije u FSS, onda će i proces izbora selektora potrajati, a nije da Srbija može dugo da čeka. Moguće je da će se u tom slučaju posegnuti za nekim privremenim, prelaznim rješenjem.

Ima i mišljenja da bi za selektora Srbije trebalo imenovati stranca, ali tako nešto uvijek za sobom povlači i gomilu pitanja. Od finansijskih, jer onoga ko nešto zna treba "debelo" platiti, a uz to treba da se poklopi i da je taj slobodan. Takođe, Srbija ima iskustvo sa inostranim trenerom i to negativno. Treba li podsjećati na Havijera Klementea?

(MONDO, Foto: MN Press/Google )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC