• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hodžson: Bekenbauer me nije htio na klupi

Selektor Engleske otkrio je da je 1998. bio blizu preuzimanja "pancera", ali da se tome usprotivio legendarni Franc Bekenbauer.

 Hodžson: Bekenbauer me nije htio na klupi Izvor: MONDO

Roj Hodžson bio je među najozbiljnijim kandidatima za selektora Njemačke 1998. godine, poslije eliminacije te selekcije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj od Hrvatske.

Predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Edigius Braun pregovarao je sa Hodžsonom da preuzme nacionalni tim i naslijedi Bertija Fogtsa.

Sadašnji selektor Engleske otkrio je da je sve pokvario njegov prijatelj Franc Bekenbauer.

"Braun me je pozvao jer je smatrao da poteškoće koje je tada imala njemačka reprezentacija može da riješi samo inostrani stručnjak. Ipak, moj prijatelj Bekenbauer je objasnio Braunu da selektor stranac ne bi mogao da pomogne, već se držao stava da je bolje šansu dati domaćem treneru", izjavio je Hodžson za njemački "Bild".

Hodžson priznaje da nije mnogo patio zbog odluke Bekenbauera, jer i da je mislio drugačije postojali bi objektivni problemi da se taj dogovor realizuje.

"Velika čast je bila to što me je Braun pozvao, ali ja sam tada bio pod ugovorom sa Blekburnom. Tako da sam samo ostao na listi na predsjednikovih želja", dodao je Hodžson.

Pošto priča sa Hodžsonom nije realizovana na obostrano zadovoljstvo, za selektora Njemačke postavljen je Erik Ribek, koji je na klupi "pancera" sjedio dve godine.

(MONDO:Foto: Beta/AP/Efrem Lukatsky)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC