• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Martinović operisao prepone, a vratiće se...

"Vrlo, vrlo vjerovatno da je za mene ova polusezona završena", kaže iskusni štoper Crvene zvezde.

 Martinović operisao prepone, a vratiće se... Izvor: MONDO

Martinović je prije tri dana imao hirurški zahvat kako bi konačno sanirao povredu prepona.

Fudbaler Crvene zvezde Novak Martinović povrijedio se u prvom minutu utakmice sa Čukaričkim, još 6. oktobra, kada je možda i nedovoljno zagrijan krenuo u pun sprint za mlađim i bržim rivalom Slavoljubom Srnićem.

Ta akcija, u samo 17 sekundi, pretvorila se u gol Čukaričkog za kasniju pobjedu od 2:0, a Martinović je odmah osjetio hladan bol zbog kojeg je kasnije zatražio izmjenu i - do danas nije uspio da se oporavi.

Prije tri dana odlučio se za hirurški zahvat, jer brojne terapije kojima je bivao podrgnut u međuvremenu nisu dale rezultata.

Ovaj 28-godišnji štoper, koji je ljetos došao u Crvenu zvezdu, objasnio je u intervjuu za zvanični sajt kluba šta se sve događalo od gostovanja na Banovom Brdu do danas.

"Još od meča sa Čukaričkim pokušavao sam da zaliječim povredu. Pokušavao sam da se vratim u normalan trenažni proces, ali sam i dalje imao bolove i nisam uspio. Želio sam da pomognem ekipi, međutim nisam bio siguran u sebe. Povrijeđen nisam mogao da ulijem sigurnost i povjerenje kod saigrača na utakmicama, i u dogovoru sa doktorom i trenerom, odlučio sam se za operaciju. Danas sam prvi put poslije tri dana, odnosno hirurškog zahvata stao na noge, a već za desetak dana očekujem da počnem lagano da trčim. Nažalost, vrlo, vrlo vjerovatno da je za mene ova polusezona završena", istakao je Martinović.

Između redova, Martinović je priznao da su njegove igre ove jeseni, potom i povreda, bile uslovljene prekasnim dolaskom u Crvenu zvezdu i izostankom sa priprema, poslije perioda koji je proveo u Rumuniji i Kini.

"Za mene pripreme ne počinju u januaru, već za sedam dana. Za proljećni dio sezone ću biti maksimalno fizički spreman. Došao sam iz Kine pred kraj prelaznog roka, a prethodno nisam odradio dva pripremna perioda, ni prethodni zimski, ni ljetnji. Takođe, još nekoliko igrača je bilo u sličnoj situaciji kao ja, što se nažalost odrazilo na teren, odnosno naše igre i rezultate. Očekujem zato da u drugom delu sezone budemo mnogo konstantniji i da ćemo kao ekipa djelovati mnogo bolje", navodi Martinović.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC