• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentina se plaši "zmajeva"?!

Selektor Argentine Alehandro Sabelja već je saopštio startnih 11, izrazito defanzivnih, koji će igrati protiv Bosne i Hercegovine u Sent Luisu.

 Argentina se plaši "zmajeva"?! Izvor: MONDO

"Gaučosi" kasno večeras (02.30 h FACE TV) igraju protiv "zmajeva" prijateljsku utakmicu u okviru priprema za Mundijal u Brazilu.

Sabelja je naljutio argentinske navijače jer je u početni sastav uvrstio čak pet odbrambenih fudbalera - Pablo Zabaleta (Mančester siti), Nikolas Otamendi (Porto), Federiko Fernandez (Napoli), Hoze Basanta (Monterej) i Markos Roho (Sporting Lisabon).

Mnogi navijači "gaučosa" smatraju da je ovaj potez selektora Argentine kukavički!


Basanta i Roho će imati poseban zadatak da zaustave Edina Džeku, koji je prema mišljenju selektora Argentine, najveća prijetnja u taboru BiH.

U veznom redu igraće univerzalac Barselone Havijer Maskerano, Maksi Rodrigez iz Njuel Old Bojsa i Anhel di Marija iz Real Madrida.

Napad će činiti Rodrigo Palasio (Inter Milan) i Serhio Kun Aguero (Mančester siti).

Selektor "zmajeva" Safet Sušić nije objavio startnu postavu, ali je potvrdio da će od prvog minuta sigurno igrati debitant Sead Kolašinac.

Vjerovatni sastav BiH: Begović, Vršajević, Kolašinac, Bičakčić, Spahić, Zahirović, Misimović, Medunjanin, Pjanić, Ibišević i Džeko.

Utakmicu na stadionu "Buš" u Sent Luisu sudiće Riječanin sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama Edvin Jurišević, koji je dijelio pravdu i na meču BiH sa Meksikom prošlog ljeta u Čikagu.

"Sombrerosi" su tada slavili na stadionu "Soldžer Fild" rezultatom 2:1 golom Ćićarita Ernandeza u sudijskoj nadoknadi. Prethodno je Meksiko u vođstvo doveo Đovani dos Santos, a izjednačio Džeko.

(MONDO, foto: conmebol.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC