• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aguero prizemljio „zmajeve“ (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Bosna i Hercegovina poražena je u utorak rano ujutro od Argentine 2:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici u Sent Luisu.

 Aguero prizemljio „zmajeve“ (VIDEO) Izvor: MONDO

Pred krcatim stadionom „Buš“, koji su najvećim dijelom ispunili navijači BiH, „zmajevi“ nisu mogli ni u drugoj utakmici sa „gaučosima“ da ostvare povoljan rezultat, ali su za razliku od prije 15 godina kada je rezultat bio 5:0, uspjeli da budu ravnopravniji protivnik.

Ipak, "zmajevi" su bili nemoćni u Sent Luisu, a Argentina mnogo bolji rival koji je više nego zasluženo stigao do trijumfa. Za pobjedu "gaučosa" postarao se Serhio Aguero u 40. i 66. minutu.

Poklekli su izabranici Safeta Sušića u finišu prvog dijela nakon akcije Rodriga Palasija, koga je zaustavio golman Asmir Begović, ali je na odbijenu loptu natrčao Serhio Aguero i sproveo je u mrežu. Kapiten Emir Spahić je bio blizu da je izbaci u korner, ali je lopta ipak završila iza leđa golmana BiH - 1:0.

VIDEO

U nastavku je tim Alehandra Sabalje prelomio meč u 66. minutu. Maksi Rodrigez je idealno uposlio Aguera, a napadač Mančester sitija volej udarcem pocijepao mrežu Begovića, koji je paradom samo uljepšao pogodak - 2:0.

VIDEO


Argentina: Romero, Otamendi, Fernandez, Roho, Zabaleta, Maskerano, Rodrigez (Bilja 72), Di Maria (Fernandez 85), Aguero (Lamela 76), Palasio.

BiH: Begović, Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Vršajević (Šunjić 73), Pjanić, Medunjanin, Višća, Misimović (Hajrović 69), Ibišević (Kvržić), Džeko.

(MONDO, foto: scsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC