• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ ZA SP: Vahin Alžir i Gana u Brazilu

Alžir protiv Burkine Faso postigao gol vrijedan Svjetskog prvenstva, rezervisana Gana poražena od Egipta 2:1, ali ide u Brazil.

 BARAŽ ZA SP: Vahin Alžir i Gana u Brazilu Izvor: MONDO

Nigerija, Obala Slonovače, Kamerun, Gana i Alžir predstavljaće afrički kontinent na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Posle "super orlova", "slonova" i "lavova", u utorak su učešće na smotri najboljih reprezentacija svijeta obezbijedile "crne zvijezde" i "lisice".

Revanš je za Ganu predstavljao samo formalnost, tako je i bilo u Kairu.

Egipat je uspio da zabilježi pirovu pobjedu 2:1, što je poslije debakla u prvom meču (1:6) bilo malo da se vizira pasoš za Brazil. Strelci za "faraone" bili su Zaki u 25. i Gedo u 84, dok je jedini pogodak za goste postigao Kevin prins Boateng u 89. minutu.

Gani će to biti treći nastup na Mundijalima i to uzastopni. Na dva prethodna šampionata prolazila je u nokaut fazu, prvi put je ispala u šesnaestini finala od Brazila (0:3), a u Južnoj Africi Urugvaj je u dramatičnom meču bio bolji posle penala u četvrtfinalu.

Pored državnog tima, Bosnu i Hercegovinu će na Mundijalu predstavljati i Vahid Halilhodžić kao selektor Alžira.

Burkina Faso je imala istorijsku priliku da obezbijedi prvo učešće na svetskim prvenstvima. Imala je 3:2 iz prvog meča protiv Alžira, ali nije izdržala u revanšu...

"Lisice" su nastavile tradiciju nepobjedivosti na stadionu "Mustafa Taker" i golom nekadašnjeg fudbalera Šefilda Vendzdeja, Čarltona i Glazgov Rendžersa - Mađida Bugere, osigurale nastup u Brazilu.

Alžiru će do biti četvrto učešće na Mundijalima, na prethodna tri nijednom nisu prošli grupu. Na svom prvom nastupu 1982. godine imali su nevjerovatan peh. Pobijedili su Zapadnu Njemačku 2:1 i Čile 3:1, ali su izgubili od Austrije 0:2, pa su u krugu tri selekcije bili najlošiji.

Bosna i Hercegovina će poslije neuspjeha Burkine Faso, te poraza Islanda od Hrvatske 2:0 (prvi meč 0:0), koja je dva minuta prije kraja vodila 2:0 (prvi meč 0:0) biti jedini debitant na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Teško je vjerovati da Jordan možda da na svom terenu u revanšu protiv Urugvaja može da nadoknadi 0:5 iz prvog meča i tako se pridruži "zmajevima".

(MONDO, Foto: AP Photo/Manu Brabo )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC