• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati sa igračem manje "slomili" Island

U revanš utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je u Zagrebu pobijedila Island 2:0 i plasirala se na Mundijal. Mandžukiću crveni.

 Hrvati sa igračem manje "slomili" Island Izvor: MONDO

Hrvatska se raduje, Hrvatska je, ipak, u Brazilu...

Od 1996. do 2014. godine fudbalska selekcija naših zapadnih komšija propustila je samo dva velika takmičenja - Evropsko prvenstvo 2000. i Mundijal 2010. godine.

Dakle, poslije osam godina Hrvati će igrati na Svetskom prvenstvu.

Do Brazila su stigli pobjedom protiv Islanda 2:0 na Maksimiru. Poslije 0:0 u Rejkjaviku, izbranici Nike Kovača uspjeli su da istaknu neuporedivo veći kvalitet od upornog protivnika i da golovima, možda i dvojice najboljih igrača Hrvatske u kvalifikacijama, Marija Mandžukića i Darija Srne stigne do velikog uspjeha.

Rez na klupi i promena selektora pred baraž ispostavili su se kao ključni momenat za Hrvatsku u borbi za Brazil. Negativna energija koja se skupljala oko državnog tima otišla je zajedno sa Igorom Štimcem.

Ipak, Hrvati će na Svjetskom prvenstvu za plasman u drugu fazu morati mnogo više da pokažu nego što su prethodnih godinu i po dana, tako da je ispred Kovača ogroman posao.

Bili su neubjedljivi kroz kvalifikacije, a u baražu, ruku na srce, imali su ubjedljivo najlakšeg rivala, koji je uspio da ih namuči.

Nevolja za mladog selektora Hrvatske je i to što sigurno neće moći da računa na svog napadača Mandžukića na prvim utakmicama Mundijala. As Bajerna je pred kraj prvog poluvremena, samo deset minuta pošto je postigao vodeći gol, namjerno đonom udario fudbalera Islanda i odmah je zaradio direktan crveni karton.

Sigurno će propustiti prvi meč, a postoji velika vjerovatnoća da ga neće biti ni na drugom meču.

Na Mundijal će i Grčka!

"Heleni" su uspjeli da u Bukureštu sačuvaju 3:1 iz prvog meča i odigraju neriješeno 1:1 sa Rumunima. Gosti su poveli preko trostrukog strelca u ovom baražu Konstantinosa Mitroglua u 23, a izjednačio je Vasilis Torosidis u 55. minutu.

Grcima dovoljno za Brazil...

(MONDO, Foto: BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC