• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ ZA SP: Duel čudotvoraca pripao Ronaldu!

Švedska - Portugal se pretvorio u u svojevrsni duel Zlatana Ibrahimovića i Kristijana Ronalda, koji je pripao Portugalcu 3:2.

 BARAŽ ZA SP: Duel čudotvoraca pripao Ronaldu! Izvor: MONDO

Šteta... Jednog svjetskog asa, majstora fudbala, nećemo gledati na Mundijalu u Brazilu.

Zlatan Ibrahimović će sa svoje "tri krune" ostati kod kuće i putem malih ekrana gledati najbolje reprezentacije svijeta u borbi za "zlatnu boginju". A, tamo bi jednu od glavnih uloga trebalo da ima Kristijano Ronaldo i njegov Portugal.

Definitivno, "CR" je konačno sazrio da bude lider i u nacionalnom timu! To mu je falilo svih ovih godina i najviše zamjerano.

As Real Madrida vodio je Portugalce kroz baraž duele sa Švedskom i sa četiri gola ne bi trebalo posebno isticati ko je junak u timu koji je selektirao Paulo Bento.

Portugal je na čuvenu Frends arenu u Solni stigao sa golom prednosti (1:0). I poslije drugih 90 minuta u Švedskoj bio je bolji 3:2, ali je strijepio. Strijepio je i te kako... Sve dok Ronaldo nije preuzeo stvari u svoje noge, ali uz veliku pomoć saigrača koji su mu davali nevjerovatne lopte.

Svih pet golova viđeno je u drugom poluvremenu, Kristijano je imao tri sjajna istrčavanja i odličnu realizaciju koja se pretvorila u het-trik.

Seriju je otvorio Ronaldo u 50. minutu, dobio je pas u prostor od Žoaoa Mutinja i rutinski savladao Isaksona. Vrlo slično je bilo i u 77. i 79. minutu, kada je preokrenuo vođstvo domaćina. Prvo ga je "izbacio" Hugo Almeida, pa opet Mutinjo.

Prije ta dva gola "Švedi" su prišli na korak od velikog obrta. Rezultatski su uspjeli. Naravno, kreator je bio Ibrahimović. Dobar skok poslije kornera, trzaj glavom i vrlo snažno i precizno izveden "slobodnjak" bili su dovoljni za Švedsku da povede. Sve se to dešavalo u samo četiri minuta, od 68. do 72.

Nada nije potrajala...

Portugal je zasluženo u Brazilu. Ronaldo će igrati svoj treći Mundijal (2006, 2010. i 2014), a Zlatan će ostati na dva (2002. i 2006).

(MONDO, Foto: AP Photo/Frank Augstein)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC