• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo poslušao Šakila i finiširao sa stilom

"It's not how you start a date, it's how you finish it", izjavio je jednom Šakil O'Nil. E, baš tako je ovu godinu "odigrao" Kristijano Ronaldo.

 Ronaldo poslušao Šakila i finiširao sa stilom Izvor: MONDO

Kristijano Ronaldo možda nije bio autsajder, ali svakako nije bio favorit na pola trke za FIFA "Zlatnu loptu":

Real Madrid ništa nije osvojio u sezoni 2012/13, on jeste postizao golove, ali se u klubu više pričalo o lošim stvarima, čak ga je osporavao i tadašnji trener Žoze Murinjo, sa Portugalom mu nije išlo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, itd.

Negdje u isto vrijeme, iako na kraju povrijeđen, njegov najveći "neprijatelj" Lionel Mesi hitao je ka novoj tituli šampiona u Primeri, a Evropa se klanjala moćnom Bajernu iz Minhena, koji je predvođen Frankom Riberijem osvojio sve: Bundesligu u rekordnom roku, Kup Njemačke i na kraju Ligu šampiona.

Bilo je i onih koji su podsjećali da je Pari Sen Žermen osvojio prvu titulu u Francuskoj od 1994. godine zahvaljujući samo i isključivo golovima, asistencijama i igrama Zlatana Ibrahimovića, a njihovi uzdasi postajali su glasniji kako je počela sezona 2013/14 i kako je Ibra počeo da puni mreže protivnika i u Ligi 1 i u Ligi šampiona.

Najuporniji su vrtjeli i vrtjeli njegov evro-gol za Švedsku protiv Engleske.

U mnogim anketama na internetu, Riberi, Ibrahimović i Mesi bili su ispred Ronalda, kojem se čak rugao i predsjednik FIFA, Sep Blater.

Ali...

Kao da je Portugalac poslušao čuvenog NBA košarkaša Šakila O'Nila koji je jednom u šali, a možda i zbilji, izjavio:

"It's not how you start a date, it's how you finish it", odnosno "Ne radi se o tome kako ćeš početi sastanak, već kako ćeš ga završiti".

Upravo tako!

Ronaldo je imao posljednju riječ.

"Znao sam da ću biti potreban mojoj zemlji u ovim mečevima i pokazao sam da sam tu uvijek! Samo sam radio ono što je moj posao jednako dobro kao što sam to radio u posljednje vrijeme", skromno je izjavio heroj Portugala, koji je sada poravnat na čelu liste strelaca nacionalnog tima sa Pauletom (47).

Prvo je Lionel Mesi hroničnim problemima sa povredom izbacio sebe iz trke, jer je odigrao blijedu jesen, a na kraju morao da se povuče na dva mjeseca, potom je Frank Riberi donekle izgubio presudan uticaj na igru Bajerna u sistemu Pepa Gvardiole, jer se više ne pita toliko na terenu kao kod Jupa Hajnkesa, a onda je Portugalac dočekao i direktan dvoboj sa Ibrahimovićem.

2013/14

Ronaldo 24/24
Ibrahimović 22/22
Mesi 16/17
Suarez 12/13
Falkao 12/17
Kavani 14/21
Bejl 4/12

*napomena: golova/utakmica


U 180 minuta fudbala u Lisabonu i Solni, pobijedio je 4:2 u dvomeču u kojem su samo njih dvojica postizali golove. U Brazil će Ronaldo i to u velikom stilu, što je samo kruna njegovih igara ove jeseni. Od početka sezone 2013/14 niko u Evropi nije ubitačniji od Ronalda, kojem skoro niko nije priznavao da je u Primeri prošle sezone postigao 55 golova na 55 utakmica.

Prednost su imali Riberijevi trofeji i to je i dalje jedini adut koji u izboru FIFA i "France Football" magazina može da stoji između Ronalda i "Zlatne lopte", koju nije držao od 2008. godine. Već naredne počela je četvorogodišnja vladavina Mesija, prema nekim ocjenama ponekad i na račun Ronalda.

Reč će imati, prije svih, selektori svih reprezentacija svijeta. Da li će oni glasati za Riberijeve trofeje, do kojih nije stigao sam, ili Ronaldove nevjerovatne individualne nastupe koje Real nije umio "naplati", vidjećemo...

U svakom slučaju, ako je na pola trke bio u zaostatku, pred finiš je ili u egalu ili u blagoj prednosti u odnosu na rivale.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Andres Kudacki )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC