• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund bez odbrane! Humels polomio nogu!

Kakvi pehovi za Borusiju: prvo je Neven Subotić pokidao ligamente kolJena, a onda je Mats Humels polomio nogu!

  Dortmund bez odbrane! Humels polomio nogu! Izvor: MONDO

Nevjerovatno!

Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop ostao je bez oba člana jednog od najboljih štoperskih tandema Evrope, na duže vrijeme. I to samo u dve sedmice...

Prvo je gutao knedlu kada je čuo da je reprezentativac Srbije Neven Subotić pokidao ligamente koljena i da je za njega sezona završena, a onda mu je zastala kost u grlu kada su mu javili da je i reprezentativac Njemačke Mats Humels, u utorak uveče na "Vembliju", doživio tešku povredu.

Humels je u duelu Engleska - Njemačka (0:1) doživio prelom noge i sigurno neće igrati do početka 2014. godine, a možda i duže od toga.

Još jedan Borusijin reprezentativac, Marsel Šmelcer, vraćen je iz Londona sa povredom. On će odsustvovati tri nedelje (!?) jer je protiv Engleza zaradio povredu lista noge.

Od četiri startera ispred Romana Vajdenfelera, Klopu je trenutno na raspolaganju samo desni bek Lukaš Pišček, a ekipu očekuju presudne utakmice, možda i cijele sezone! Na redu je veliki derbi Bundeslige sa neporaženim Bajernom iz Minhena, koji bježi četiri boda, a onda i utakmice odluke u "grupi smrti" Lige šampiona, gdje prošlogodišnji finalista tog takmičenja nije u zavidnoj poziciji u konkurenciji Arsenala, Napolija i Olimpika iz Marseja.

Tek sada nije u zavidnoj poziciji!

A, FIFA? Nakon što će Realu iz Madrida morati da isplaćuje 20.000 evra dnevno zbog toga što je Sami Kedira pokidao ligamente koljena na prijateljskoj utakmici između Njemačke i Italije u petak (1:1), moraće da obešteti i Borusiju za povrede koje su doživjeli Humels i Šmelcer u utorak protiv Engleza (0:1).

Veliko je pitanje zbog čega se igrači "osakaćeni" vraćaju u klubove sa obaveza reprezentacije, a mnogi smatraju da je uzrok tome što ovi surovi profesionalci ponekad koriste odlazak sa nacionalnim timom na prijateljske utakmice da bi se opustili, odmorili i osvježili pred svakodnevni dril u klubu.

U takvoj atmosferi, čest je slučaj da igrač ne uđe 100 odsto koncentrisan i spreman u trening ili utakmicu, što je često preduslov da ne uđete jako u duel ili sprint i...

...doživite tešku povredu.

Svi su izgledi, Klop će morati da kupuje na zimu, a selektor Njemačke Joakim Lev da razmisli šta se i kako izdogađalo za ova četiri dana.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Joern Pollex )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC