• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija opet tema disciplinaca UEFA

Na zahtjev pomoćnog sudije izvještaj sa utakmice mladih selekcija Srbije i Belgije dopunjen primjedbom da je bilo rasizma u Gornjem Milanovcu.

 Srbija opet tema disciplinaca UEFA Izvor: MONDO

Predstavnici discplinskih organa UEFA obavijestili su Fudbalski savez Srbije da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak u skladu sa članom 48 Disciplinskog pravilnika, a usljed, kako se navodi, rasističkog ponašanja dijela navijača na kvalifikacionoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Belgije (2:2), odigrane 15. novembra u Gornjem Milanovcu.

Po ovom slučaju UEFA će odlučivati na sastanku zakazanom za 11. decembar.

Do pokretanja postupka je došlo po prijavi drugog pomoćnog sudije na pomenutom meču Lazarosa Dimitriadisa iz Grčke. On je, naime, prijavio delegatu utakmice Dankanu Frejzeru da je u 77. minutu, poslije izjednačujućeg gola Belgijanaca, konstatovao određene rasističke ispade upućene od dijela navijača smještenih na istočne tribine.

Delegat Frejzer je konstatovao odličnu organizaciju utakmice od strane FSS, uz dodatak o informacijama koje je dobio od strane pomoćnog sudije Dimitriadisa.

"Veoma smo neprijatno iznenađeni saznanjem da je protiv nas pokrenut disciplinski postupak. Imamo rok od šest dana za dostavljanje našeg izvještaja, kojeg ćemo svakako i iskoristiti. U tom cilju, zatražili smo na uvid izvještaje sudija. Obaviješteni smo da su i delegat i zvaničnici FS Belgije istakli odličnu organizaciju utakmice odigrane u Gornjem Milanovcu, te nas ova informacija zaista dodatno iznenađuje. U narednim danima pripremićemo adekvatnu dokumentaciju i dostavićemo je nadležnima u UEFA", rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC