• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo ime ne pominjite Nejmaru - Đino Peruci

Njega je Katanija kupila sa povredom ligamenata koljena, rizikujući da joj se nikad ne isplati. Ali, taj mali je đavolski dobar igrač.

 Ovo ime ne pominjite Nejmaru - Đino Peruci Izvor: MONDO

Đino Peruci je ozdravio i vrijeme je da se vrati fudbalu poslije jedne od najtežih povreda koju sportista može da doživi - kidanja ligamenata koljena.

Ovaj mladi Argentinac (21) danas bi bio igrač nekog velikog evropskog kluba, da uoči rastanka sa "rođenim" Velez Sarsfildom nije doživio šta je doživio. Svi su se uplašili da ga tako osakaćenog kupe. Svi, osim Katanije.

Na Siciliji su stisnuli petlju, iskeširali 3,4 miliona evra, obećali još 700 hiljada ako sve bude u redu i 15 odsto od buduće prodaje, jer su znali da uzimaju mnogo dobrog igrača i da se rizik isplati. Ako sve bude kako treba i ako bliski rođak slavnog italijanskog golmana Anđela Perucija bude u stanju da zaigra kako je igrao do povrede, Katanija će višestruko povratiti uložen novac.

Peruci, Argentinac italijanskog porijekla je budući Havijer Zaneti.

Ne vjerujete?

Pitajte Nejmara Žuniora iz Barselone, plaćenog 53 miliona evra, koji i danas pred san poželi samo jedno: da ne sanja vršnjaka iz Argentine.

Peruci je u 210 minuta četvrtfinala Kopa Libertadores, 2012. godine, demonstrirao jedno od najboljih izdanja koje je publika mogla da vidi širom svijeta. Poništio je Nejmara po lijevoj strani, natjerao ga da se bije, udara i za to ne dobije crveni karton.

VIDEO 1

VIDEO 2

Nije mogao da spriječi eliminaciju Veleza od Santosa poslije izvođenja penala, ali njegov nastup nije promakao nikome u Evropi, pa ni seru Aleksu Fergusonu, koji ga je pominjao i hvalio. Peruci je objasnio svim bekovima svijeta kako treba čuvati Nejmara i sebi obezbijedio mjesto na velikoj sceni, ali... Avaj.

Tadašnji menadžer Sanderlenda Paolo Di Kanio trpio je pritisak da kupi čak i povrijeđenog Perucija, ali je rekao:

"Nismo mi Mančester siti i nemamo sredstava da kupimo teško povrijeđenog igrača i čekamo ga godinu, dvije..."

Sanderlend je konsultovao dvojicu vrhunskih hirurga prije nego što je Di Kanio javno izjavio gore napisano. Englezi nisu smjeli, Italijani, stari kockari, jesu.

Dobili su nekada krilnog napadača, sada modernog desnog beka sa jednom zdravom nogom i prilikom da, uz dobru terapiju, napravi čudo. Peruci je i u dvomeču sa Santosom, pored "živog" Nejmara, stizao da igra unaprijed ne prezajući od rivala o kojem je cijeli svijet uveliko pričao.

Sve to nije promaklo ni selektoru Argentine Alehandru Sabelji, koji ga je prvi put uvrstio u čuvene "gaučose" ove godine protiv Ekvadora, a potom još tri puta, sve do povrede, nagovještavajući da je poslije Zanetija, "Selekcija" možda pronašla rješenje na desnom boku i u narednih 10, 12 godina.

Peruciju je ostalo sasvim dovoljno vremena do narednog juna i Mundijala u Brazilu da ubijedi Sabelju da je baš on taj, a presudne će biti utakmice u Seriji A, gdje i dalje čeka na debi. A, kada se to dogodi, neće biti daleko ni transfer u Real Madrid, koji će se osigurati po desnoj strani u mnogim budućim "El Klasiko" okršajima, kao što Čelsi svojevremeno nije morao da brine u mečevima sa Mančester junajtedom, iz prostog razloga što je Ešli Kol bio vjerovatno jedini bek na svijetu sposoban i dovoljno inteligentan da stavi Kristijana Ronalda u džep.

Gol i asistencija Đina u meču između prvog i drugog tima Katanije najava je njegovog povratka na veliku scenu i borbe sa "slonovima" za opstanak u Seriji A. Ako i ne opstanu, on ne mora da brine: ime mu je zapisano u mnogim notesima širom Evrope, a ima i svega 21 godinu.

Junajted, Sanderlend, Siti, Čelsi i Inter više ni ne kriju da jedva čekaju da ga vide na djelu.

Đino Peruci, zapamtite to ime.

(N. Janković - MONDO, Foto: sempreinter.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC