• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajković: Crnogorac sam, ali Zvezda je Srbija

Golman Crvene zvezde u intervjuu za MONDO objašnjava da će do kraja života biti Crnogorac, ali da je u sportskom smislu Srbin od glave do pete.

 Bajković: Crnogorac sam, ali Zvezda je Srbija Izvor: MONDO

Golman Crvene zvezde prezadovoljan je poslije nastupa za selekciju novinara, protiv "A" tima i priznaje da se nada da će ga zvati nasljednik Siniše Mihajlovića.

Boban Bajković rođen je 15. marta 1985. godine u Cetinju, a 19. novembra 2013. bio je nikad bliže debiju u dresu reprezentacije susjedne Srbije, gdje na adresi Ljutice Bogdana 1a živi i radi devet godina, četiri mjeseca i 20 dana.

Bio je pozvan i odazvao se pozivu komisije koje je sastavila tim "novinara", za duel protiv "A" tima Srbije.

"Bilo je baš lijepo i znači mi taj poziv, kako da ne znači? Osjetio sam dio te amosfere, daj Bože sljedeći poziv biće za onu drugu stranu", kaže Bajković (28) u razgovoru za MONDO.

Sa pasošem Srbije koji ima već dugo, golman Crvene zvezde obukao je trenerku Fudbalskog saveza Srbije, a potom i dres, ali ne na onoj strani terena koja ga "mami" već dugo. Uglavnom je javnost bila ta koja je Bajkovića "pozivala" (čitaj: predlagala) u nacionalni tim Srbije, ali Mihajlović i njegovi prethodnici nisu htjeli ni da čuju.

Možda će Mihin nasljednik?

"Nije na meni to da kažem, niti da predviđam ko će da dođe. Kod mene je volja postojala, postoji i postojaće, a posao mi je prije svega da dobro radim i branim u klubu. Ja sam stvari postavio po prioritetu ovako: prvo da nastavimo sa dobrim igrama u Zvezdi, ja sa odbranama i da osvojimo titulu. Ako me u međuvremenu pozovu da branim za reprezentaciju Srbije, biće mi čast i zadovoljstvo".

Da li bi za Srbiju branio sa isto žara koliko i za Zvezdu?

"Bih, naravno. Znaš kako kažu, Zvezda je Srbija!"

S obzirom na to da si rođen u Crnoj Gori, a već dugo u Srbiji, da li se više osjećaš kao Crnogorac ili kao Srbin?

"Mogu ja to lako da razgraničim. Ja sam rođen na Cetinju i ja sam Crnogorac, uvijek ću biti Crnogorac. Ali, sa sportske strane meni su Zvezda, samim tim i Srbija, dale život, priliku, karijeru... Sve što imam stekao sam u Srbiji i mogu da kažem da sam Srbin sa sportske strane. Spreman sam da joj se na tome odužim".

Robert Prosinečki prvi ti je konkretno dao šansu u Crvenoj zvezdi. Ako bi on, jednog dana, postao selektor Srbije, nema sumnje da bi bio među kandidatima za mjesto među stativama?

"Znaš dobro koliko volim i poštujem Robija, koliko mi je on pomogao u životu. Biću mu zahvalan dok sam živ, ali nije pristojno da ja pričam o tome kako bi bilo kad bi on došao da bude selektor Srbije. Ja bih volio da sarađujem s njim bilo gdje, ali nije moje da pričam, moje je da branim dobro, pa šta bude... Da li će me pozvati neko drugi, ili on, nije pitanje za mene".

U selekciju "novinara" pozvao te je, između ostalog, trener Slobode Ljubiša Stamenković. Da li ste pričali o utakmici Zvezda - Sloboda u subotu?

"Nismo ništa zvanično pričali, malo smo se šalili samo i to je to".

Planiraš li u subotu da mu dobrim odbranama dokažeš još jednom da nije pogrešio što te je pozvao?

"Nemam ja šta kome više da se dokazujem, tu sam 100 godina, on me dobro zna... Star sam ja za dokazivanje, to je za ove mlađe", kaže Bajković sa osmijehom.

SAMO NE ŽUTO

Dobar dio utakmica ove sezone branio si u Zvezdinoj trećoj kombinaciji za gostovanja, teget boje, a ne u dvije varijante dresa namijenjene za golmane. Da li ti se toliko ne sviđaju?

"Nije da mi se ne sviđaju, dobri su mi. Meni je samo bitno da dres nije žuti, samo to! Sve ostalo mi je nebitno, bitno je da sam ja u formi. Ne brani dres, nego ja".

Što ne voliš žutu boju? Zbog nekog gola koji si primio u žutom dresu ili?

"Ne volim tu boju i privatno, nema veze sa fudbalom. Bitna mi je koncentracija, a žuta boja me nervira".

ZVEZDO, NE BRINI ZA GOLMANE

Svakog dana treniraš sa Milošem Vesićem i Predragom Rajkovićem. Kako oni napreduju?

"Sjajni su, Zvezda ne mora da brine za golmana narednih deset godina! Ostao ja ili pošao, u klubu mogu da budu mirni. I jedan i drugi su veliki potencijal".

Ostaješ ili ćeš poći?

"Glupo je više da ponavljam da bih ostao do kraja života u Zvezdi, ali ako klub odluči da je bolje da idem, Bože moj, šta da se radi, ići ću... Bila bi to teška promjena za mene, ali bih je prihvatio. Samo, volio bih da odem poslije titule".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC