• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Znamo kako protiv neugodnog rivala

U goste Borcu stiže sarajevski Olimpik (nedjelja, 16 časova), jedina ekipa koja u dosadašnjem dijelu prvenstva nije poražena van svog stadiona.

 BORAC: Znamo kako protiv neugodnog rivala Izvor: MONDO

Derbi 18. kola Premijer lige BiH biće odigran u Banjaluci. Borac će na Gradskom stadionu ugostiti Olimpik iz Sarajeva, ekipu koja je u prethodnih osam prvenstvenih gostovanja ostvarila dvije pobjede i šest remija, bez poraza!

Prvi ovosezonski duel dva rivala, koji je odigran na stadionu Otoka, završen je remijem 1:1. Svi u redovima banjalučkog premijerligaša sada se nadaju da bi mogi slaviti u derbiju i tako prekinuti uspješan niz Sarajlija na gostovanjima.

"U goste nam dolazi jedini tim koji do sada nije poražen na gostovanjima. Olimpik je izuzetno ozbiljna ekipa sa velikim brojem kvalitetnih individualaca. Međutim, mi igramo na domaćem terenu i očekujem da pružimo dobru partiju i pokušamo na zimsku pauzu otići sa prvog mjesta, gdje smo bili veći dio sezone", rekao je pomoćni trener Banjalučana Marko Maksimović.



Asistent Dragana Jovića priželjkuje tri boda.

"Sigurno da nas očekuje veoma težak meč. Olimpik je nezgodna ekipa, ali mi smo uvjereni da možemo doći do trijumfa pred našim navijačima", dodao je Maksimović.



Čuvar mreže crveno-plavih Asmir Avdukić nada se dobroj partiji svog tima.

"U goste nam dolazi neugodna ekipa Olimpika. Sigurno je da će to za nas biti najteža utakmica u ovom dijelu sezone. Borićemo se protiv kvalitetnog protivnika, ali i teškog terena. Pozvao bih naše navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, kako bi uspjeli da ostanemo na prvom mjestu", poručio je iskusni reprezentativni golman.

Borac će protiv Olimpika biti oslabljen neigranjem Vladana Grujića i Mladena Žižovića. Grujić je sakupio tri javne opomene pa će morati da pauzira jedan meč, dok je Žižović isključen na gostovanju Vitezu, te nije u kombinaciji za meč sa Sarajlijama.

Meč je na programu u nedjelju od 16 časova, a arbitraža na derbiju povjerena je Tomislavu Čuiću iz Tomislavgrada.



Osim derbija na banjalučkom Gradskom stadionu, u 18. kolu biće odigran još jedan meč ekipa iz samog vrha tabele. Prvih pet ekipa na tabeli dijele svega četiri boda, pa će duel na Pecari između četvrtoplasiranog Širokog Brijega i drugoplasiranog Sarajeva biti od izuzetne važnosti za poredak u vrhu Premijer lige BiH.

PAROVI 18. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

subota:
Leotar - Velež (13.00)
Radnik - Travnik (13.00)
Čelik - Mladost (13.00)
Zrinjski - Zvijezda Gradačac (15.00)

nedjelja:
Slavija - Rudar Prijedor (13.00)
Željezničar - Vitez (13.00)
Borac - Olimpik (16.00)
Široki Brijeg - Sarajevo (17.00).

TABELA: Borac 34, Sarajevo 33, Željezničar 32, Široki Brijeg 30, Zrinjski 30, Olimpik 29, Velež 25, Zvijezda Gradačac 23, Čelik 20, Radnik 20, Vitez 19, Slavija 19, Mladost 15, Rudar Prijedor 13, Travnik 13, Leotar 9.

(Tekst i foto: Bojan Jakovljević - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC