• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Den Tana: O Zemanu za nekoliko dana

Sudbina Zdenjeka Zemana u Crvenoj zvezdi biće poznata za nekoliko dana, najavljuje nova uprava.

 Den Tana: O Zemanu za nekoliko dana  Izvor: MONDO

Da li će trener fudbalera Crvene zvezde Zdenjek Zeman "preživeti" lom i tumbanja u beogradskom klubu teško je reći, a vršilac dužnosti predsednika Dobrivoje Tanasijević aka Den Tana najavljuje da će sudbina češkog stručnjaka biti poznata za nekoliko dana.

Interesantno, ali prema tvrdnji Den Tane, Upravni odbor u utorak uveče NIJE raspravljao o Zemanu(!?), iako se Crvena zvezda nalazi na poslednjem mestu na tabeli, a Evropu će da vidi tek, možda, za godinu dana. Na konferenciji za novinare u sredu, Den Tana je obrazložio da "ne bi bilo fer" da se o tome priča pre sastanka sa trenerom i ekipom.

Prvi čovek Zvezde rekao je da za klub ne bi predstavljalo problem visoko obeštećenje za Zemana u slučaju otkaza.

"Pare uopšte nisu problem, već samo loši rezultati. Možemo da isplatimo Zemana ako dobije otkaz. Ova uprava, koja funkcioniše devet meseci, nije napravila nove dugove. Naprotiv, imamo osam miliona evra duga i čekamo da nam stigne novac, posle čega ćemo smanjiti dug na četiri miliona", naveo je vršilac dužnosti predsednika.

Den Tana je rekao i da je prihvatio dužnost v.d. predsednika u ovom teškom trenutku, jer je "Crvena zvezda najveća stvar u njegovom životu".

"Nije mi bilo lako da pristanem, ali sam ipak ponosan što sam rekao da. Uz Crvenu zvezdu sam od svoje devete godine, a evo sad sam v.d. predsednika. Nemam nikakvog straha od toga što je Zvezda na poslednjem mestu, jer verujem da će klub iz ovoga izaći još jači", kaže Tanasijević.

On je najavio kadrovske promene u klubu, a potom je stao u odbranu dosadašnjih čelnika kluba, predsednika Toplice Spasojevića i Upravnog odbora, ocenivši da za devet meseci nisu mogli da ispune sve što su obećali.

"Ubeđen sam da neće biti nikakvih problema dok smo mi tu", poručuje Den Tana.

Vanredna Skupština kluba biće održana u roku od dva meseca. "U narednih 60 dana komisija koju smo formirali organizovaće i pripremiće Skupštinu i predložiti kandidate za predsednika, sportskog direktora i ostala mesta", rekao je Tanasijević.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezde Dragan Ninković objasnio je da je cilj privremene uprave da omogući da klub "živi" do izbora novih organa.

"Trudićemo se da ostvarimo kontinuitet rada koji su imali prethodni čelnici kluba. Klub i u ovom teškom trenutku mora da živi i da igra utakmice, jer se nastavlja prvenstvo i počinje takmičenje u kupu Srbije", istakao je Ninković.

Ninković je dodao da privremena uprava ima ovlašćenje da imenuje nove funkcionere, ali da je "dobar običaj" da to radi uz konsultacije sa prethodnicima.

Inače, Den Tana i Ninković su poželeli mnogo sreće srpskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC