• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Konac djelo krasi

Trener Crvene zvezde očekuje da njegova ekipa u finišu jesenjeg dijela prvenstva pruži dobre partije. Počevši od subote i utakmice sa Slobodom Point.

 Stojanović: Konac djelo krasi Izvor: MONDO

Do kraja prvog dijela sezone u Jelen Superligi ostalo je da se odigraju još tri kola.

Partizan je poslije 12 mečeva vodeći na tabeli sa bodom više od Crvene zvezde (24-23), ali trener crveno-bijelih Slaviša Stojanović vjeruje da to stanje može da se promijeni do odlaska na zimsku pauzu.

"Ulazimo u završnicu jesenjeg dijela prvenstva, a svi znamo da 'konac djelo krasi'. Zato maksimalno ozbiljno ulazimo u naredne mečeve", rekao je Stojanović na konferenciji za medije uoči duela sa Slobodom Point u subotu na "Marakani" (17 časova).

Koliko je ozbiljan pokazala je njegova naredna izjava:

"Treba da uđemo u meč kao da igramo protiv Partizana ili neku evropsku utakmicu. Igramo protiv iskusnog i kvalitetnog rivala, ali znamo šta želimo, a to je da ostanemo u vrhu tabele, pa možda i da dođemo na sam vrh".

Trener crveno-bijelih, međutim, za utakmicu sa Užičanima neće moći da računa na najjači sastav.

"Omega već osam, devet dana ne trenira zbog problema sa zglobovima. Martinović je operisao trbušni zid i nalazi se u procesu rehabilitacije. Vešović je došao iz reprezentacije sa povrijeđenim koljenom. Mrđa ima probleme sa listom noge, a na Kovačevića od ranije ne mogu da računa, kao i na Lazića koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona", iznio je Stojanović kadrovske probleme koje ima.

Donekle, može da mu bude lakše zbog povratka Filipa Kasalice u konkurenciju za tim.

"Poslije 14 dana pauze početkom nedjelje se ponovo priključio ekipi, ali još nije fizički spreman za cijeli meč. Vidjećemo da li će da počne ili da uđe kao zamjena...".

Utakmica Crvena zvezda - Sloboda Point vjerovatno će se igrati pred praznim tribinama, zbog suspenzije stadiona u Ljutice Bogdana poslije izgreda navijača u "vječitom derbiju" sa Partizanom.

Konačna odluka Disciplinske komisije biće poznata u toku dana.

Ukoliko kazna ostane na snazi, Slaviši Stojanoviću to neće biti prvi put da vodi ekipu u meču bez publike.

"Imao sam takvo iskustvo, kada sam sa Domžalama igrao protiv Hapoela iz Tel Aviva. Zbog političke situacije u Izraelu, UEFA je tada donijela odluku da se igra na neutralnom terenu. Znam kako izgleda igrati u takvoj situaciji, ali mi moramo da igramo isto i pred 50.000 gledalaca i pred praznim tribinama", rekao je Stojanović.

Na pitanje novinara šta misli o takvom načinu kažnjavanja, Stojanović je naveo da nema "određeni stav po tom pitanju", ali je i dodao:

"Svaki fudbalski savez ima svoj kriterijum kažnjavanja. Neko je blaži, neko strožiji, ali svi treba da budemo svjesni da se fudbal igra zbog publike i zato je potrebno pronaći neko rješenje".

Za razliku od trenera, napadač crveno-bijelih Abiola Dauda do sada nije igrao utakmicu bez gledalaca.

"Svakako da će biti drugačije, jer kada su navijači tu, oni nam pomažu da držimo koncentraciju na teren. Biće teže, ali to ne smije da pokvari našu namjeru da pobijedimo", istakao je Nigerijac.

(J. Terzić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC