• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu "uvijek teško", a tek sad!

Treneri u Srbiji vole da pred svaku utakmicu, bez obzira na kvalitet protivnika, kažu kako će im biti teško.

 Partizanu "uvijek teško", a tek sad! Izvor: MONDO

Prije reprezentativne pauze fudbalere Partizana tresla je jaka kriza igre. Crno-bijeli su na jedvite jade pobijedili Donji Srem (3:2, ali je gubio 0:2) i tek donekle popravili utisak pošto su prethodno iz pet kola osvojili pet bodova, ali niko u Humskoj nije zadovoljan otišao na mini odmor.

Ni poslije njega situacija nije ništa bolja.

Na terenu će se vidjeti da li je šampion popravio igru. Međutim, već sada je jasno da su brojne povrede dobro uzdrmale Partizan i da stručnom štabu stvaraju ogromne probleme.

"Parni valjak" je pred utakmicu sa Voždovcem ostao bez ijednog napadača, što je natjeralo trenera Vuka Rašovića da posegne za improvizacijama. Iz trenažnog procesa su u istom danu ispali jedini klasični špicevi - Nemanja Kojić, zbog povrede stopala, i Ismael Beko Fofana, koji boluje od upale pluća.

Vuku Rašoviću nije preostalo ništa drugo nego da improvizacijama sklopi mozaik, koji bi protiv Voždovca trebalo da sačuva prvo mjesto na tabeli, a taj cilj garantuju samo tri boda.

Očekuje se da ulogu najisturenijeg preuzme Nikola Ninković, a njegva alternativa biće Ivan Šaponjić, novi izdanak Partizanove škole.

"Otvorila se mogućnost za mladog igrača. Koliku će on minutažu imati i kako će je iskoristiti, vidjećemo", obratio se novinarima Rašović povodom informacije da će se još jedan tinejdžer naći na spisku prvotimaca.

Nikola Gulan morao je na hiruršku intervenciju poslije preloma nosa i njega sigurno neće biti na Vračaru protiv "zmajeva". Do povrede je došlo prilikom sudara sa Petrom Grbićem, koji je tom prilikom zaradio potres mozga. Fudbaler koji je ljetos kao veliko pojačanje stigao u Humsku, u međuvremenu se vratio treninzima.

"To su stvari koje se dešavaju. Gulan je prošao malo gore, izašao je iz bolnice, ali neće moći da nam pomogne do kraja polusezone. Grbić je trenirao", rekao je Rašović, ali nije precizirao da li će moći da računa na njega.

Da nevolja bude veća, Partizan neće moći da ima podršku svojih navijača ni u gostima na stadionu Obilića. Utakmica će se igrati bez prisustva publike jer je i Voždovac iznenada, samo par dana pred utakmicu(!?), kažnjen.

"Fudbal se igra zbog publike, ali nažalost ni sada je neće biti. Nama su navijači potrebni jer uz njih lakše dolazimo do pobjeda", osvrnuo se mladi trener i na ovu činjenicu.

Očekivanja od utakmice sa Voždovcem bila su uobičajena, kao pred svaku drugu. Partizanu će biti teško, ali mora da pobijedi.

"Sastajemo se sa iskusnom ekipom, koja je to pokazala i u utakmicama protiv Vojvodine i Crvene zvezde. Ne čeka nas lak posao, ali naša želja je da ostanemo na prvom mjestu i svoju energiju usredsredimo na tu utakmicu koja nam je važna. Trudićemo se svim silama da dođemo do pobjede", rekao je Rašović na konferenciji za novinare u SC Teleoptik.

Rašović je rekao da je Voždovac borbena i iskusna ekipa i da nije slučajno što je igrao veoma dobro protiv najboljih ekipa iz lige.

"Znamo protiv koga igramo, znamo šta moramo da uradimo i na kom nivou moramo biti da bismo došli do pobede koja nam je neophodna. Imamo imperativ pobjede i ići ćemo ka tome svim silama", podvukao je Rašović.

Utakmica 13. kola Superlige Srbije između Voždovca i Partizana igraće se u nedjelju od 13 sati na stadionu Obilića na Vračaru bez prisustva publike.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC